Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Koronavirüsün piyasalara etkisi sürüyor... Dolar'dan haftaya rekor başlangıç!

Koronavirüsün piyasalara etkisi sürüyor... Dolar'dan haftaya rekor başlangıç!

Geçen haftayı 7,43 seviyelerinden kapatan dolar/TL'de gece saatlerinde hareketlilik yaşandı. Saat 00.45 sıralarında 7.4606 seviyesine ulaşan dolar/TL rekor tazeledi. Euro/TL 8,82'yi gördü. Edinilen bilgilere göre; bugün 17.30’da Hazine’nin ağustos ayı nakit dengesi açıklanacak. Dünyada corona virüsü salgınına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

Dolar, ağustosta ABD istihdamındaki büyümenin daha da yavaşladığını gösteren veriler sonrası bugünkü tatile bağlı düşük işlem hacimlerinde yatay seyretti.

Geçen hafta yüksek enflasyon ortamında TL getirisinin yeterliliği sorgulanırken bu endişelerin döviz ve altın cinsi varlıklara yeni bir yönelim ve dolar/TL’de yeni bir baskı unsuru oluşturup oluşturmayacağı piyasalarca yakından izleniyor.

TCMB’nin piyasaya sağladığı ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti 16 Temmuz’da politika faizinin 90 baz puan altına yani %7.34’e kadar gerilemişti.

TCMB sıkılaştırma adımlarıyla fonlama maliyetini geçen hafta itibarıyla .16’ya kadar yükseltti. Ancak yükseliş geçen hafta itibarıyla son buldu. Fonlama maliyetindeki düşüşler günde 1 baz puan ile oldukça sınırlı olsa fonlamanın yeni karar olmaksızın -10.50 bandında kalması bekleniyor.

Enflasyonda yıllık bazda düşüş beklentileri, yeni revizyonlarla yerini en iyi ihtimalle yatay bir seyir beklentisine bırakırken sıkılaştırma adımlarının yeterliliği piyasalarda soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

TCMB ise gerektiğinde sıkılaşma için yeri olduğu mesajını veriyor.  Petrol fiyatları ise Suudi Arabistan’ın Asya’ya sattığı petrolde beş ayın en sert indirimini yapmasının ardından varil başına 1 dolardan fazla geriledi.

ASYA BORSALARI

Çin lokomotif hisseleri %0.3 gerilerken, Hong Kong borsasına kote Semiconductor Manufacturing International Corp ise ABD’nin kara listesine alınabileceği kaygısıyla 16 Haziran’dan beri olan en düşük seviyeye düştü.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi, geçen hafta üst üste iki gün düşüş kaydederek iki buçuk yılın zirvesinden geriledikten sonra bugün hafif yükseldi.

Japonya’nın Nikkei endeksi %0.2 gerilerken, SoftBank hisseleri ABD teknoloji hisseleri için en az 4 milyar dolarlık alım opsiyonlarını satın almış olduğuna ilişkin haberler sonrası

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık