Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Koronavirüs beyin hücrelerini istila edip kopyasını yapıyor!

Koronavirüs beyin hücrelerini istila edip kopyasını yapıyor!

Koronavirüs dünya genelinde etkisini sürdürürken, yapılan çeşitli çalışmalar virüsün yeni özelliklerini ortaya koyuyor. Haber Türk'teki habere göre Koronavirüs, başta akciğerleri aynı zamanda böbrekleri, karaciğeri ve kan damarlarını hedef alıyor. Ancak hastaların yaklaşık yarısının baş ağrısı, kafa karışıklığı ve deliryum (akut beyin yetmezliği) gibi nörolojik semptomlara sahip olması virüsün beyne de saldırabileceğini düşündürüyor.

VİRÜS BEYİN HÜCRELERİNİ İSTİLA EDİP KENDİ KOPYASINI YAPIYOR

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre, yeni yapılan bir çalışma, bazı insanlarda koronavirüsün beyin hücrelerini istila edip kendi kopyalarını yapmak için onları ele geçirdiğini öne sürdü. Virüsün ayrıca yakındaki tüm oksijeni emdiği ve komşu hücreleri açlıktan öldürdüğü açıklandı.

Virüsün beyne nasıl ulaştığı veya bu yıkım yolunu ne sıklıkla başlattığının belirsiz olduğunu kaydeden bilim insanları, beyin enfeksiyonunun nadir görüldüğünü ancak bazı insanların genetik geçmişlerinin, yüksek viral yüklerinin veya diğer nedenlerden dolayı daha duyarlı olabileceğini kaydetti.

Yale Üniversitesi'nde çalışmayı yöneten İmmünolog Akiko Iwasaki, "Beyin enfekte olursa, ölümcül bir sonucu olabilir" dedi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık