Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Konsensus'un anketine göre İmamoğlu önde

Konsensus'un anketine göre İmamoğlu önde

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın İstanbul seçimlerinin iptalinin ardından anket çalışmaları da başladı. Konsensus Araştırma Şirketi'de yaptığı anket çalışmasını açıkladı. Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, 23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 2 farkla AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'ın önünde göründüğünü belirtti.

CHP'nin adayı 2 puan farkla önde

Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı, yaptığı açıklamada Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından ilk seçim anket sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 2 farkla, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın önünde olduğu söyledi.

Ekrem İmamoğlu P.2, Binali Yıldırım H.1

23 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimler için Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı, 21 - 22 Nisan tarihlerinde 40 bin kişiyle yapılan ankette 18-29 yaş grubunun yüzde 54.6'sının Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtti. Başkan Sarı'nın "Belirleyici kitle" dediği grubun yüzde 42.2'si ise AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'a oy vereceğini söyledi. Yapılan ankete göre 30-39 yaş grubunun yüzde 49'u CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu derken, 40-49 yaş grubunda bu oran yüzde 44.9'a düşüyor. 60 yaş üstünün ise yüzde 47.2'si Ekrem İmamoğlu'na oy kullanacağını söyledi. Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı, yapılan ankette toplam oy oranını ise yüzde 50.2 CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, yüzde 48.1 ile AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım olarak açıkladı.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık