Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu'ndan yerel seçim mesajı!

Kılıçdaroğlu'ndan yerel seçim mesajı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Edinilen bilgilere göre; AKP iktidarının sığınmacılara yönelik politikasına Kılıçdaroğlu “Bir sığınmacı deposuna döndü koskoca Türkiye Cumhuriyeti. Daha geçen gün Ankara'daki terör eyleminin faillerinin Suriye'den geldiği söylendi. Ne deniyor? Sınır namustur. Şu soruyu iktidar sahiplerine sormak zorundayız; o sınırda yazan 'Sınır namustur' sözünün gereğini yapıyor musunuz? 2020 yılında Suriyelilere 40 milyar lira dolar para harcandığı söylendi. 2023'teyiz, herhalde 10 milyar dolar harcanmıştır. 100 milyar dolarlık bir kaynağı sığınmacılara harcarken 3-5 milyar doları nerede bulurum diye kapı kapı dolaşan bir Türkiye var” ifadelerini kullandı. 

“YABANCI ASKERLERİN ÜLKEMİZDE NE İŞİ VAR”

Konuşmasında tezkereye de ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki hafta parlamentoda bir tezkere görüşülecek. Tezkere, teröre karşı mücadele. Güzel. Teröre karşı hepimiz karşı çıkmak zorundayız. Çözemediğimiz bir cümle var; 'Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye'ye davet edilmesi.' Niçin? 30-35 yıl teröre karşı mücadele eden bizim Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işi var? Eğer sizler CHP'liler olarak bunu bütün Türkiye sathına anlatmazsanız sorumluluğunuz var demektir. Sayın Bahçeli'ye de sordum. Diyor ya 'Ben milliyetçiyim.' Sayın Erdoğan'a sordum. O da her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan bir kişi. Nasıl olduysa bunlar yan yana geldi! İkisine de sordum, kim bu yabancı askerler? Geçen gün Meclis Başkanı'nı ziyaret ederken kendisine sordum. Oradan da bir haber gelmedi" ifadelerini kullandı.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN OLDUĞU YERDE…”

Yerel seçimler ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "İstanbul, İzmir'in, Mersin'in, Antalya'nın, Muğla'nın, Adana'nın, Ankara'nın, Aydın'ın, Tekirdağ'ın, Hatay'ın büyük başarılar sağladığını biliyoruz. Kocaeli İl Başkanımız söyledi, Kocaeli'yi de dahil edeceğiz. Balıkesir'i dahil edeceğiz, Manisa'yı dahil edeceğiz, Bursa'yı dahil edeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Çalışarak ve yaptıklarımızı geniş kitlelere anlatarak bu başarıları elde edeceğiz. En çok halk diyelim İstanbul, diyelim Ankara, diyelim İzmir... CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gelmek ister. CHP'li belediyelerin olduğu yerde huzur vardır çünkü” dedi. 

"KİMSE KUSURA BAKMASIN"

Kongre döneminde tartışmaların normal olduğunu söyleyen CHP lideri, “Kongre biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak zorundayız. Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlar tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık çok net söylüyorum” diye konuştu.

PARTİLİLERE UYARI

Öte yandan,Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler Marmara Bölge Çalıştayı bugün Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Çalıştaya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve MYK üyeleri katıldı.

'SINIR NAMUSTUR SÖZÜNÜN GEREĞİNİ YAPIYOR MUSUNUZ'

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır güvenliğine değinerek, “Bugün nasıl oluyor da bütün sınırlarımız yol geçen hanına dönüyor? 100 yıl önce alınan kararlar ve ortaya çıkan tablo, 100 yıl sonra alınan kararlar ve ortaya çıkan tablo. Bir sığınmacı deposuna döndü koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Daha geçen gün Ankara'daki terör eyleminin faillerinin Suriye'den geldiği söyleniyor. ‘Sınır namus’ deniliyor değil mi? Sınırda yazıyor. Şu soruyu iktidar sahiplerine sormak zorundayız. Siz o sınırda yazan ‘sınır namustur’ sözünün gereğini yapıyor musunuz? Gereğini yerine getiriyor musunuz? Eğer getirilmiyorsa bizim halka gidip o gerekleri yerine getirilmesi için çaba harcamamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'ne düşen görevlerden birisi de budur. Yüklendiğimiz görevin sorumluluğunu çok iyi bilmek zorundayız. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirirsek Cumhuriyet Halk Partisi asıl o zaman Cumhuriyet Halk Partisi, yani halkın partisi olacaktır” dedi.

'KİM BU YABANCI ASKERLER DİYE SORDUK'

Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresi hakkında da konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki hafta parlamentoda bir tezkere görüşülecek. Tezkere, teröre karşı mücadelede. Teröre hepimiz çıkmak zorundayız. Terör, insanlık suçudur. Terör kimden gelirse gelsin teröre ve teröristlere karşı çıkmak hepimizin namus borcudur. Çözemediğimiz bir cümle var. ‘Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye'ye davet edilmesi’. 30-35 yıldır teröre karşı mücadele eden, bizim silahlı kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir. Şehit olanlar orada. Kollarını, bacaklarını, gözlerini verenler orada. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işi var? Eğer sizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bunu bütün Türkiye’ye anlatmazsanız sorumluluğunuz var demektir.

Milli Kurtuluş Savaşı'nda bile bir tek yabancı eri almayan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden terörle mücadele etmek için yabancı askerleri Türkiye'ye davet eden Türkiye’ye geldik. Nasıl oluyor, sorduk. Sayın Bahçeli'ye de sorduk. Diyor ya ‘ben milliyetçiyim’ diye. Sayın Erdoğan’a da sorduk. O da her türlü milliyetçiliği ayakları altına alan bir kişi. Nasıl olduysa bunlar yan yana gelmiş. Kim bu yabancı askerler diye sorduk. Hangi yabancı askerleri Türkiye'ye davet edeceksiniz? Hiç bir türlü öğrenemedik. Başka bir sorunumuz daha var uyuşturucu bataklığı. En temel sorunlardan birisidir. Sığınmacılar kadar temel bir sorun. Şu anda uyuşturucu Türkiye'de bir milli güvenlik sorunudur. Gencecik pırıl pırıl evlatlarımızın o bataklığa sürüklenmesini kimler ortam hazırlıyor?” diye konuştu.

'İLK KEZ DEVLETİN BU KADAR ÇÜRÜDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ'

İktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin bu kadar çürüdüğünü görüyoruz. Yargı sisteminin bu kadar çürüdüğünü görüyoruz. Bunu defalarca ve örnekleriyle dile getirmiştim ama sonuçta hepimiz siyasetçiyiz. Ama bugün İstanbul'da görevli bir savcı yargıdaki çürümeyi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na örnekler vererek anlatıyor. Salı günü grup toplantısına bunun bütün ayrıntılarına gireceğiz. Demokrasi adalet yoksa, hukuk dürüstlüğü yoksa, yargı bağımsızlığı yoksa, kuvvetler ayrılığı yoksa siz bir ülkeyi büyütemezsiniz. Bir ülkeyi kalkındıramazsınız" dedi.

'MİLLETVEKİLLERİNE 3 DÖNEM SINIRI GETİRECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu, milletvekillerine 3 dönem kuralı getireceklerini belirterek, "Bir çalışma yapılıyor. İl başkanlarından, ilçe başkanlarına milletvekillerinden sivil toplum örgütlerinden, başka ülkelerdeki uygulamalardan örnekler alarak sorunu çözmeye çalışacağız. Bu ülkenin nüfusunun yarısını kadını yarısı erkekse bir cinsiyet kotası getireceğiz. Milletvekilleri için 3 dönem sınırı getireceğiz.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık