Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu’ndan Osmanlı’nın çöküş dönemi benzetmesi

Kılıçdaroğlu’ndan Osmanlı’nın çöküş dönemi benzetmesi

CHP’nin Bolu kampında konuşma yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin son zamanlardaki durumunu Osmanlı İmparatorlğu’nun çöküş dönemine benzeterek, Osmanlı’nında çöküş yıllarında gelirini yabancılara emanet ettiğini dile getirdi. “Türkiye’nin ekonomi yönetimi yabancı bir şirketin ellerine teslim edildi” diyen Kılıçdaroğlu, bunun “Düyunu Umumiye” olduğunu söyledi. Bu durumun IMF’den de kötü olduğunu ve daha büyük bir felaketin olamayacağını ifade etti.

Türkiye’de siyasi ve ekonomik kriz yaşandığını vurgulayan, Türkiye ekonomisinin McKinsey denetimi hakkında “büyük bir felaket” diyen Kılıçdaroğlu, bu kamudaki ekonomik yönetimin kaldırılması olarak yorumladı.

Bakan Albayrak, Yeni Ekonomi Programını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde Yeni Ekonomi Programı’nı açıkladı. YEP kapsamında alınan yeni kararları bildiren Bakan Albayrak, ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey ile Türkiye ekonomisinin denetlenmesi için işbirliği yapılacağını duyurmuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen YEP’de dengeleme, disiplin ve dönüşüm olmak üzere üç ana başlığa vurgu yapılıyor. YEP bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için McKinsey ile ortak çalışılacağını dile getiren Bakan Albayrak, bu ofiste 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunacağını, her çeyrekte bu ofisin tüm hedef ve sonuçları kontrol edeceğini söyledi.

McKinsey'in yöneticisi eski Bakan’ın damadı

Türkiye ekonomisini denetleyecek olan ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey'in Ankara’daki ofisinin ortağının, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın damadı Ali Üstün olduğu öğrenildi. İstanbul ve Ankara’da ofisi bulunan ABD’li şirketin edinilen bilgilere göre, dünyadaki 44 ülkede 83 tane ofisi ve 10 binden fazla çalışanı bulunuyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık