Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu'ndan flaş iddia

Kılıçdaroğlu'ndan flaş iddia

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 45 gün kapalı tutulmasını eleştirdi. Independent Türkçe'den edinilen bilgilere göre; T24 yazarı Murat Sabuncu’ya gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, AK Parti ve ortağı MHP'nin 'torba yasaları getirdik, artık parlamentoya ihtiyaç yok' diye düşünmüş olabileceklerini söyledi. 

Meclisin kapatılmasının 'tek adam rejiminin' bir sonucu olduğu ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan her şeyi halleder' anlayışının yanlış olduğunu kaydetti.  

“Alınan karar kendi sonlarını biraz daha hızlandırıyor”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, Boğaz Görünümlü Bölge'de yaptırdığı yapının yıkılmasıyla ilgili haberlere 'terör' soruşturma açılmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu "Haberlerin hepsi doğru, bu Cumhuriyet'e verilmek istenen bir gözdağıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar alınan her karar kendi sonlarını biraz daha hızlı getiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan/çıkacak ekonomik kötüleşmenin yoksulları etkilememesi için Aile Yardımları Sigorta'sının olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu bunun bir yasal bir düzenleme olarak, hak olarak ortaya konulması gerektiğini belirtti. 

“Elimizi kolumuzu bağlıyorlar”

CHP'li belediyelerin bağış kampanyasının engellenmesi tartışmasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Belediyelerin bağış toplama hakkı vardır, yasaldır. Aşevlerinin bile hesapları bloke edildi, bu nasıl bir vicdandır, nasıl bir kindir, nasıl bir ayrışmadır. İnsan olarak utanıyorum. İyilikte yarışalım diyoruz elimizi kolumuzu bağlıyorlar" ifadelerini kulandı.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasıyla ilgili de "Bir partinin iç meselesi, Süleyman Bey, istifa ederek Erdoğan'ı rahatlatmak, Erdoğan da Soylu'yu paratoner olarak kullanmak istedi" dedi. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yapılacak sahra hastaneleri sürecinde bile rant düşünüldüğünü iddia etti.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık