Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

16 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu'ndan Elazığ ziyareti açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan Elazığ ziyareti açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yürek burkan bir dramı dillendirdi. Elazığ'ı vuran 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giden Kılıçdaroğlu, depremzedelerle arasında geçen diyalogları anlattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler getiren Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminin ardından bölgeye yaptığı iki günlük ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremzedelerle arasında geçen yürek burkan diyalogları partilileriyle paylaşan CHP lideri, anlattığı dramların ardından şunu söyledi: Bu da sosyal depremdir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dikkat çeken konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Bir yaralıyı ziyaret ettim, “Çocuklarınız neredeydi?” dedim. “Onları kayınpederimin evine gönderdik, bizim ev soğuktu. O ev sıcak diye, çocuklar üşümesin diye oraya gönderdik” diye yanıt verdiler. Bu durum da sosyal depremdir. Nasıl bir tablodur bu Allah aşkına? Deprem bölgesinde incelemelerde bulundum. Hastanelerde dinlediğim insanlar kendi dertlerini unutmuş, “Çocuğum işsiz” diyor. Bu tabloya nasıl üzülmezsiniz?”

Kızılay ve İdlib saldırısı gibi gündeme ilişkin konulara da değinen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* Biz diyoruz ki; “Vergileri topladın neden dayanıklı binalar yapmadın? O diyor ki; “Bunu Bay Kemal’e mi anlatacağız?” Bana cevap vermeyeceksin, vatandaşa hesap vereceksin.

* Van depremini de biliyorum. Önlemi ne zaman aldın? 604 kişi öldükten sonra. Önce alacaktın önlemi. 100 metrekarelik evi depremzedeye 75 bin liraya sattın. Vergi aldın, eyvallah. Depreme dayanıklı konutlar yapacağım dedin, eyvallah. Deprem oldu, insanlar öldü, o evleri yapılmadı. Bana kalkıp cevap veriyorsun!

Deprem bölgesindetek bir Kızılay çadırı görmedim

* Çalışmaları nedeniyle AFAD’a teşekkür ediyorum. Bu gibi afet durumlarında bir de 152 yıllık Kızılay’ımız var. Kızılay bugün hangi durumda? Deprem bölgesinde iki gün kaldım. Tek bir Kızılay çadırı görmedim. Her yerde AFAD çadırları vardı.

* Kızılay, Yeşilay, Çocuk Esirgeme Kurumu. Bu üç kurum, sosyal devleti vatandaşa hissettiren kurumlardır. Kızılay bugüne kadar sıcak siyasetin dışında kaldı. Bugünse tam göbeğinde. 152 yıllık bir kurum bu hale mi düşmeliydi? Türkiye genelinde 750 şubesi olan Kızılay’ın şubesi 153’e indi. Yüzlerce taşınmazı vardı. Buna rağmen tarihi, şatafatlı yerleri kiralamayı tercih ettiler. Kızılay bu mudur?

* Kızılay’ın paravan olarak kullanılması da son zamanlarda gündeme gelen diğer bir olay. Başkentgaz, parayı şartlı olarak Kızılay’a veriyor. Onlar da TÜRKEN Vakfı’na aktarıyor. KYK’da 60 bin öğrenci yer bulamadı. Ama sen bırakmışsın Türkiye’yi, ABD’de yurt yaptırmaya kalkıyorsun. Adamlar Manhattan’da yurt diye gökdelen yapmışlar. Güya öğrenciler kalacakmış. Soruyorum; öğrenci mi kalacak, beyefendilerin çocuklarına gelecek mi kuruluyor?

Bu düpedüz vergi kaçırmaktır

* “Vergi kaçakçılığı değil, vergiden kaçınma” diyor… Bu açıkça fakir, fukaranın hakkının soyulması demektir! 60 bin öğrencinin yurdu yok! 285 bin öğrenciye para bulamadılar, bursu zamanında veremediler!

* Eğer Kızılay gibi bir kurum içten içe çürümeye başladıysa devlet çürümeye başlamıştır. Biz ısrarla liyakat diyoruz. “Vergiden kaçınma” diyorlar. Bunun adı peçelemektir. Alkolde vergi vardır. Alkol almazsınız, vergiden kaçınırsınız. Bu düpedüz vergi kaçırmaktır. Devletin en saygın kurumunu kullanarak vergi kaçırma yoluna giderseniz vebali ağırdır.

*Arkadaşlarımız araştırma önergesi verecek. Adım gibi biliyorum Erdoğan ve Bahçeli bunu reddedecek. “Ne gerek var parayı indirdik” diyecekler. Üstelik bağış yapılan yer de çocuk tacizinden sabıkalı bir yer!

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık