Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

18 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığı cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı adaylığı cevabı

TBMM Genel Kurulu'nda 2021 Merkezi Hükümet Bütçe teklifinin tümü üzerinde yapılan görüşmelerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "adaylık" konusundaki sözleri damgasını vurdu.

BBC Türkçe'den edinilen bilgilere göre; Genel Kurul'da bütçe üzerinde konuşurken AKP'lilerin "cumhurbaşkanı adaylığını" kastederek, "Aday ol, aday olabilecek misi?" diye laf attığı Kılıçdaroğlu, "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?" çıkışı yaptı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Meclis kulisinde gazetecilerin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışını, " Çok müjdeli bir kouşma oldu. Zillet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu anlaşıldı" sözleriyle değerlendirdi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali verdiğini belirterek, "Eğer Sayın Kılıçdaroğlu 2023 seçimlerinde aday olur ya da CHP'den bir arkadaş aday olursa, dostlarıyla birlikte de iktidar olursa ağzımızı açıp bir şey söylersek namerdiz" dedi.

Kılıçdaroğlu: Covid'le değil, CHP'li belediyelerle mücadele ettiniz

Grubu adına söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınından, tank-palet fabrikası satışına kadar iktidarın hemen her alanındaki politikalarını eleştirirken, zaman zaman kendisine laf atan AKP milletvekillerine de yanıt verdi.

İktidarın koronavirüs salgınıyla mücadelede "başarı hikayesinden" söz ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu süreçte sadece sağlık çalışanlarının başarısından söz edilebileceğini ifade etti.

Sağlık çalışanları 24 saat çalışırken, onlara bir maaş ikramiye bile verilmediğne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Doktorların, sağlık çalışanlarının başarısını kendinize mal etmeyin" diye seslendi.

İktidarın salgın sürecinde 156 ülkeye yardım yapmakla övündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "5 tane maskeyi dağıtmak için iktidar aylarca kendi içinde tartıştı, 5 maske ya! Biz dağıtmak istedik 'Vay, CHP'li belediyeler nasıl dağıtır! Engel olalım!' Siz Covid'le mücadele edeceğinize bizim CHP'li belediyelerle mücadele etmeye başladınız" sözleriyle tepki gösterdi.

'Haramzadelere hizmet bütçesi'

Bütçenin, emekçi kesimler bir şey getirmediğini ve bir "faiz bütçesi" olduğu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu bütçe haramzadelerin, haramzadelere hizmet edenlerin bütçesidir" görüşünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine, işlerin hızlandırılması gerekçesiyle geçildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, oysa Bütçe'nin eklerinin bile yasada öngörülen süre içinde Meclis'e sunulamadığını söyledi.

Kamu Özel İşbirliği ile yapılan projelerin "5'li çete" olarak nitelendirdikleri iktidara yakın müteahhitlere verildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu iktidar olduklarında bu soyguna son vereceklerini belirterek, "Beşli çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan bütün bu yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız" görüşünü dile getirdi.

'Aday olup olmayacağımı kim söyledi size?'

Kılıçdaroğlu, konuşmasında ilk seçimlerde iktidar olup, ülkeye demokrasiyi, adaleti, liyakatı getireceklerini söyleyince bazı AKP milletvekilleri "Aday olabilecek misin, aday ol" dedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Ben ne istiyorum? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımla, 'aramazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz' diyen bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum."

'Millet sizi tıpış tıpış yolcu edecek'

Kılıçdaroğlu, "yerli-milli olmakla övünen iktidarın 'milliğinden' kuşkusu olduğunu" belirterek, yurtiçi borçlanmaların bile dolarla yapıldığına işaret etti.

TL'yi itibarsız hale getirenin iktidar olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, yılbaşından bu yana TL dolar karşısında 23,6 avro karşısında yüzde 29,7 değer kaybettiğini belirterek, "Ya, oy verdi bu millet, milletin burnundan getirdiniz" dedi.

AKP'lilerin "Niye bize oy verdi, niye size vermedi" diye laf atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Oyu geri alacak, meraklanmayın; verdiği oyu geri alacak, göreceksiniz. Allah'ın izniyle göreceksiniz, ilk seçimde bu milletin nasıl tıpış tıpış yolcu edeceğini göreceksiniz."

'Erdoğan doğru söylüyor, tank-palet satılmadı, bedava verildi'

Katar'a satışı tartışılan tank palet fabrikasının ülkenin namusu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, fabrikayla ilgili "Katar'a satışı sözkonusu değildir" sözlerini anımsattı.

Kılıçdaroğlu, "Doğru, çünkü bedava verildi. Bir kuruş bile alınmadı. O yüzden biz 'tank palet fabrikası peşkeş çekildi' diyoruz. Dört beş yerde özelleştirme geçiyor, imzaladığı kararnameyi okumamış. Katar sevdası, gözlerini karartıyor" görüşünü dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 517 lira olduğun uanımsatarak, Meclis'e asgari ücretin 3 bin 100 liraya çıkarılması ve asgari ücretten vergi alınmaması önerisinde de bulundu.

'Neden rüşvetçi büyükelçi olarak atanıyor'

Kendisinin her zaman adaleti savunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim malvarlığımla beni tehdit edenlerin arkasında selam durmadım. Ankara'yı parsel parsel satan adamın arkasında duruyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren devlettir. Türkiye Cumhuriyeti devletine rüşvet alan birisinin büyükelçi olarak atanması yakışır mı? Arabasında Türk Bayrağı taşıyacak bu adam. Benim ağrıma gidiyor, sizin ağrınıza gitmiyor mu? Neden rüşvetçiler büyükelçi olarak atanıyor?"

Kılıçdaroğlu, Basın İlan Kurumu'nun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahreddin Altun'un bahçesine kaçak pergule yaptırdığını yazan gazeteleri, ilanları keserek cezalandırdığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık