Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ortak açıklama

31 Marta yapılan seçimlerin ardından ikinci kez bir araya gelen Millet İttifakı'nın iki ortağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ortak basın toplantısı düzenledi. İki liderin gündemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimlerine ilişkin itirazları ve şaibe iddialarıydı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Temel problem şu, eğer sandıkta güvenliğini sağlayamamışsanız suçlu sizsiniz" sözleriyle tepki gösterirken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, "YSK'nın alacağı karar ya Türkiye'yi aydınlığa götürecek, ya da Türkiye'yi kaosa sürükleyecek" diyerek kurulu göreve çağırdı.

Meral Akşener: Suçlusu sizsiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak basın toplantısı'nda İYİ Parti Lideri Meral Akşener özetle şunları söyledi: "Millet iradesine saygıdan bahsedenler, milletin iradesini gasp etme derdindeler. 17 yıldır iktidarsınız ve 17 yıldır seçim yapılıyor bu ülkede ve iddiasınız hep Türkiye’de sandık güvenliği muhteşem oldu. AK Parti kazandığında muhteşem, karşısında bir başka siyasi partinin adayı kazandığı zaman da hile var. Temel problem eğer sandık güvenliğini sağlayamamışsanız suçlusu sizsiniz. 3 ay ikamet etme zorunluluğu olan yasadaki zorunluluğu siz kaldırdınız. İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım 2 oyla kazanmış olsaydı biz bunları konuşuyor olacak mıydık? Sandık görevlilerinin asker olduğuna dair şikayet var Sayın Erdoğan’ın ağzından. Kocaeli’de köylerde imamlar görevlendirildi. Köylerde sandık başkanı olan imamlarımız var. AK Parti’nin adayları Türkiye genelinde kazanıncaya kadar seçim yapın. Böyle bir şey olabilir mi? 12 Eylül’de biz bunu yaşamadık. Sayın Erdoğan'ın partisinin başlangıcında yer almış biriydim. Açık ve net söylemek istiyorum ki Sayın Erdoğan Fethullah Gülen grubuna uzaktı. Ancak ne olduysa bugün terör örgütü dediğimiz o yapı ile masaya oturdu. Erdoğan'ı o masaya oturan irade nedir? FETÖ'nün siyasi ayağına neden dokunmadın? Sayın Bahçeli’nin büyükşehirleri seçelim gerisini kendileri atasın teklifinin Türkiye’yi eyaletlere bölme anlamını taşıyan bir teklif olduğunu sizlerle paylaşmak isterim."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: 7 madde halinde YSK’yı göreve çağıracağım

Basın toplantısında Meral Akşener'den sonra söz alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu' da şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin yoğun bir gündemi var. Şu anda Türkiye, İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Seçim itirazları var ve seçimi iptal ettirme arayışı içindeleri. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. Şimdi uzun uzun konuşmayacağım. Yüksek Seçim Kurulu bugün toplanıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nu 7 madde halinde YSK’yı göreve çağıracağım.

1- Yüksek Seçim Kurulu yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.
2- Yüksek Seçim Kurulu, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.
3- Yüksek Seçim Kurulu, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurmaya çalıştığı baskılara boyun eğmemek zorundadır.
4- Yüksek Seçim Kurulu, demokrasi değil, seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.
5- Yüksek Seçim Kurulu, "Hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?" buna açık ve net cevap vermek zorundadır.
6- Yüksek Seçim Kurulu'da hakimler mi var, yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var. Bunu demokrasiden yana kararlılığıyla göstermek zorundadır.
7- İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası Yüksek Seçim Kurulu bozmak zorundadır. Bu YSK'nın tarihsel görevidir. Yüksek Seçim Kurulu alacağı kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır ya da ülkeyi kaosa sürükleyecektir. Biz aydınlıktan yanayız, demokrasiden yanayız. Yüksek Seçim Kurulu'nun şu aşamada alacağı kararın tarihsel bir sorumluluğa vardır. Bunu hatırlatmak da bizim görevimizdir."

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık