Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu: Memleketlerine göndereceğim

Kılıçdaroğlu: Memleketlerine göndereceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van’da muhtarlar, imamlar ve köylü vatandaşlar ile buluştu, kanaat önderlerine seslendi. Edinilen bilgilere göre; Kılıçdaroğlu, son günlerin tartışmalı konularından “göçmen sorunu” konusunda şunları söyledi:

"Sığınmacılar en temel sorunumuz şu anda. Söyledim; Suriyeli kardeşlerimi ırkçılık yapmadan, onların hakkını yemeden, onları evlerini, yollarını, okullarını, hastanelerini, kreşlerini yaptıktan sonra memleketlerine göndereceğim. Hiçbir tereddütüm yok bu konuda. En geç 2 yıl içinde bunu yapacağım.

Kendi ülkelerine gitsinler kardeşim. Diyorlar ki gitmezler, oturacağız bununla ilgili. Bu dış politikayı 180 derece değiştireceğim. Bu dış politika Türkiye'nin başına bela.”

“OTURACAĞIZ, SURİYE İLE BARIŞACAĞIZ”

* Birilerinin talimatı ile dış politikayı oluşturuyorlar. Suriye ile niye kavga ediyoruz? Niye birbirimizi öldürüyoruz? Bakın Suriye gerçeğine bakalım.

* İki taraf var değil mi? İki taraf da müslüman mı müslüman. İki taraf da birbirini nasıl öldürüyor? ‘Allah Allah' diyerek. Ellerindeki silahlar egemen güçlerin. Niye buna izin veriyoruz? Oturacağız Suriye ile barışacağız. Büyükelçiliği göndereceğiz onlar da gönderecekler.

* Buradan gidecek olan Suriyelilerin can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Onları çöle veya şiddetin ortasına atmayacağız. Ayrıca biz kendi iş adamlarımıza, Anteplilere diyeceğiz ki, ‘gidin kardeşim orada yeni fabrikalar kurun.' Bütün Suriyeliler gitsinler o fabrikalarda çalışsınlar hepsi üretsinler.

* Mallarını gerekirse biz satın alacağız. ‘Efendim bu olmaz' diyorlar. Niye olmaz? Yapacağım en geç 2 yıl içinde ben bunu yapacağım. Yetki verirseniz tabi.

“DIŞİŞLERİ DEVRE DIŞI BIRAKILDI”

* Şimdi Afganistan'dan geliyorlar. Sürüler halinde geliyorlar, binlerce kişi geliyor. Kimden talimat aldılar? Tartışma bir tivitimle başladı. Biden ile Erdoğan konuşuyorlar.

* Erdoğan'ın yanında bir kadın kardeşimiz var. Tercüme işini o yapıyor ama Dışişleri mensubu değil. 27,5 yılını devlete veren pek çok uluslararası görüşmeye katılan bir kişi olarak devletin geleneği şöyleydi; Giderdik heyetler karşılanırdı, bizi götürürlerdi otele ertesi gün heyetler karşılıklı otururdu, bizim bayrağımız olurdu, onların bayrağı olurdu, heyet başkanları karşılıklı olurdu.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilerin sorularını yanıtladığı canlı yayında prompter gözüktü.  Dört gazetecinin arkasında yer alan ve Erdoğan’ın karşısında bulunan prompter, sorulara prompterden yanıt verildiği söylentilerini doğurdu. ‘Prompter’ kelimesi de hızla sosyal medyanın bir numaralı gündemi oldu.

CANLI YAYINDA FISILTI SESİ

Prompter’ın gözüktüğü dakikalardan yaklaşık 20 dakika sonra Erdoğan'ın konuşması sırasında duraksadığı bir anda canlı yayına fısıltı sesi de yansıdı.

Erdoğan, “Vatandaşımız çok farklı yöne doğru…” deyip duraksadığı anda canlı yayında ‘sevk ediliyor' diye bir fısıltı duyuldu. Erdoğan ise konuşmasını “…adeta evriliyor” diyerek tamamladı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ PAYLAŞIMI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili bir paylaşımda bulunarak, “Erdoğan, bırak “sorulara” vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende… “ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık