Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu Hatay'da: Çok ağır bir tabloyla karşı karşıyayız

Kılıçdaroğlu Hatay'da: Çok ağır bir tabloyla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremin ardından Adana'da incelemelerde bulundu. Edinilen bilgilere göre; Kılıçdaroğlu'na, gelişinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar eşlik etti. Zeray Apartmanı'nda sürdürülen arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, çalışmaları bir süre izledikten sonra Adana'dan Hatay'a geçti.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem ve ardından meydana gelen artçılar, bölgedeki 10 ilde ağır hasara yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İİBB) Ekipleri, AFAD yönlendirmesi doğrultusunda Hatay’da konuşlandı. Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra yardımlar ve sıcak yemek hizmetleriyle kentteki vatandaşların yaraları da sarılmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Hatay’a geçerek arama kurtarma ve yardım çalışmalarını yerinde inceledi.

İmamoğlu’nun ardından; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Hatay’a geldi.

Arama kurtarma ve yardım çalışmalarını inceleyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, çalışmalar hakkında Ekrem İmamoğlu’ndan bilgi aldı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Hatay'da canlı yayında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Televizyonlara yansıyan görüntü ve haberler sahada karşılaştığımız gerçekler çok farklı. Çok daha ağır tabloyla karşı karşıyayız. İnsanlar feryat halinde. Gördüğüm tablo şu: Devletin kurumları aslında bürokratlar çalışmak istiyorlar ama önlerine engeller konuyor.

Elbette üzgünüz, kızgınız. Ama bir şekliyle bu sorunu çözdüğümüzü de ifade etmek isterim. 

Bu kentlerin tamamını ayağa kaldırmaya kararlıyız. Beraber mücadele ettiğimiz zaman bunun sonucunu kesinlikle elde edeceğiz. Söylenecek çok şey var ama onların tamamını kimse merak etmesin yeri zamanı geldiğinde tamamını konuşacağız. Elbette üzgünüz elbette kızgınız ama bir şekliyle bu sorunu çözmeye kararlı olduğumuzu da ifade etmek isterim teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık