Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu, Gül’ün sözlerine destek verdi

Kılıçdaroğlu, Gül’ün sözlerine destek verdi

Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de düzenlenen il başkanları toplantısından sonra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkındaki açıklamaları ile ilgili görüşlerini bildirdi. Abdullah Gül’ün yaptığı açıklamaların çok değerli olduğunu ve bu ülkeye hizmet etmiş biri olarak adalete, kuvvetler ayrılığına, şeffaflığa , liyakata değinmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Adaylığı söz konusu değil

Bir süredir 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerinde ‘Cumhurbaşkanı adayı’ olacağı yönündeki konuşmalara açıklama yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geniş çapta bir mutabakat durumu olmadığı için, adaylığının söz konusu olmadığını söyleyerek seçimlere aday olmadığını açıkladı.

Tamamen kendisinin dışında gelişen bir süreç olduğunu dile getiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun adını anması ile başlayan durumu, kendisinin başlatmadığını ifade etti. Bilgisine ve tecrübesine güvenen kişilerin talebi doğrultusunda ortaya çıkan bu durumun, geniş bir mutabakat olursa, üzerine düşeni yapacağını, böyle bir durumda sorumsuzluk gösteremeyeceğini söylediğini anlattı.

Yapılan görüşmeler sonucunda böyle bir isteğin olmadığının göründüğünü, adaylığı ile ilgili bir durum olmadığını ve vicdanının rahat olduğunu açıklayan Abdullah Gül,  Türkiye’de seçimlerden sonra, demokrasi, kuvvetler ayrılığı, hak ve özgürlük konularının gerçekleşmesini dilediğini söyledi ve seçim kampanyalarının daha yapıcı bir şekilde yürütülmesini önerdi.

Ayrıca, Türkiye’nin tarihindeki en zor dönemlerden birinde olduğunu dile getirerek, korku, ayrışma ve endişe ortamının çoğaldığını belirten Abdullah Gül, ülkenin daha çok güvene ve huzura ihtiyacı olduğunu bildirdi. İç ve dış alanlarda büyük zorluklar yaşandığını, ekonomik endişelerin arttığını söyleyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’de kişilere yapılan saldırılarla meşgul olunduğunu vurguladı.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık