Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

09 Mayıs 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kılıçdaroğlu CHP’nin adayı hakkında konuştu

Kılıçdaroğlu CHP’nin adayı hakkında konuştu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm Türkiye’nin merak ettiği CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hakkında açıklama yaptı.  Henüz adayını belirlememiş olan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının özelliklerini anlattı. Seçilecek kişinin Türkiye’yi yöneteceğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin eğitim, ekonomi, demokrasi, dış politika ve toplumsal barışta nerelere geldiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı adayı için, Türkiye’nin sorunlarını çözecek şekilde, iradesinin güçlü ve bilge olması gerekli. Toplumda ayrımcılık yaratmadan, herkesin cumhurbaşkanı olmalı. Bu nedenle, seçeceğimiz adayın CHP üyesi olma şartına gerek yok.’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının partisi olmaz

Sözlerine devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı partili olmamalı dedi. Aylar önce aday olamayacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasi için mücadele edenlerin bu seçimi kazanacağını ifade ederek, seçimin ikinci turunu yüzde 60 oy ile atlayacaklarını söyledi.

Türkiye’de paralel devlet var

CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen milletvekilleri hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 15 milletvekilinin geri döneceğini söyledi. İyi Parti’ye geçen 15 milletvekili için, demokrasi ile ilgili yapılan oyunları bozmak için görevlendirdiklerini dile getirerek,  Türkiye’de paralel devlet olduğunu söyledi.

Sandık nöbeti gerekli

Oy kullanmanın ve sandık güvenliğinin önemini vurgulayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partilerin, baroların, sivil toplum örgütlerinin harekete geçtiğini söyleyerek, sandıklarda güvenceyi garanti altına alacağız dedi. Büyükşehirlerde sandıkların güvence altında olduğunu ancak, kırsalda bunun zor olduğunu belirterek, sandıkların 100 bininden 30 bininin durumunun tehlikeli olduğunu ifade etti. Bu nedenle, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde sandıklarda nöbet tutmak isteyenlerin,  CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi tarafından yürütülen dayanışmaya başvurabileceklerini söyledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık