Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kendisine tecavüz eden kayınpederini öldüren kadına beraat

Kendisine tecavüz eden kayınpederini öldüren kadına beraat

Kocası hapiste olduğu sırada defalarca kez kayınpederi tarafından tecavüze uğrayan ve daha sonrasında onu öldüren kadının mahkeme tarafından beraatine karar verildi.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde kendisine tecavüz eden kayınpederini öldüren Esma Yeşilbaş hakkında mahkeme tarafından karar verildi. Mahkeme sanığın meşru müdafaa hakkını kullandığını belirterek Esma Yeşilbaş'ın beraatine karar verdi. Mahkemedeki kadın üye hakim ise kadının bir şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Kendisine tecavüz eden kayınpederini silahla vurarak ölümüne sebep olan ve ilk davada tahliye olan Esma Yeşilbaş'ın daha sonrasında kasten adam öldürme suçundan hakkında 18 yıl hapis cezası istendi. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son davada Esma Yeşilbaş ile birlikte avukatı da salonda yer aldı.

Beraat Etti

Cumhuriyet Savcısı, sanık Esma Yeşilbaş'ın 12 yıldan 18 yıla kadar cezalandırılmasını mahkemeden istedi. Sanık avukatı Aydın Mollaoğlu ise Esma Yeşilbaş'ın kayınpederinin tecavüzüne mahruz kaldığını söyleyerek, "Burada genç bir anne bulunuyor. 9 aylık bebeği ile kaldığı kayınpederinin evinde defalarca tecavüze uğradı. Bu ekonomik özgürlüğü olmayan bir anne. Böyle bir iğrenç olay karşısında yapacak fazla bir şeyi yoktu." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme ise meşru müdafaa nedeni ile anneyi suçsuz buldu.

Olay Beykoz'da 6 Şubat 2017 tarihinde Esma Yeşilbaş'ın kendisine sürekli olarak tecavüz ettiği kayınpederi Ahmet Yeşilbaş'ı silahla vurarak öldürmesi ile yaşanmıştı. Genç anne daha sonrasında ilk mahkemede hakkında 18 yıl hapis cezası istenmesine rağmen tahliye edilmişti.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık