Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kurultay açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kurultay açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan MYK’da, 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra parti içerisinde başlayan olağanüstü kurultay konusu hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Kurultay sürecinin ele alındığı basına kapalı yapılan toplantı 3 saate yakın sürdü. Edinilen bilgilere göre, toplantıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaşanan gerilimli süreçte partinin çok yıprandığını dile getirerek, en kısa zamanda partinin derlenip toplanması gerektiğini, oluşan tahribatın giderilmek zorunda olduğunu ifade etti.

Öte yandan kurmaylara, kurultay tartışmalarına dahil olmamalarını, bu tartışmalarla kendilerini yormamalarını tembih eden Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Seçim Stratejisi ve Vizyon Belgesi’nin hazırlanarak, yapılacakların belirlenmesi üzerine çalışmaların başlaması için yönerge verdi.

CHP’de kurultay tartışması

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP’de başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları sürüyor. Delegelerin kurultay için dün noterde verdikleri son imzalar bir hafta içerisinde genel merkeze teslim edilecek. Öte yandan CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Barış Yarkadaş, yaptığı açıklamada 632 delegenin imzaladığı mektupların Muharrem İnce’nin ofisine teslim edildiğini açıkladı.

Öte yandan, olağanüstü kurultayın toplanması için, tüm delege sayısının salt çoğunluğuna denk gelecek olan 625 imza gerekiyor. Başvuru yapılabilmesi için 625 imzanın 15 gün içerisinde toplanması gerekiyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık