Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kaymakamlık ve Emniyetin Beşiktaş'taki huzur toplantıları sürüyor.

Kaymakamlık ve Emniyetin Beşiktaş'taki huzur toplantıları sürüyor.

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı ve emniyet birim amirlerin katılımıyla Huzur Toplantıları tüm hızıyla sürüyor.
Huzur toplantılarının ikincisi Ortaköy Bölgesi’nde yapıldı.

ORTAK ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bu arada Beşiktaş Medya Grup Başkanı İsmail Baştuğ ile bir araya gelen Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı yapılacak ortak çalışmalarla vatandaşın bilgilendirileceğini kaydetti.
Daha önce Beşiktaş Medya Grubu ziyaretinde de Kaymakam Önder Bakan basın ile birlikte iletişimin artacağını ve çok yönlü bir çalışma sergileyeceklerini ve böylesine ortak bir çalışmadan dolayı memnuniyet duyacaklarını söylemişti.

ÖNCE KAYMAKAM ARDINDAN EMNİYET MÜDÜRÜ İLE BİR ARAYA GELDİK
Diğer yandan Beşiktaş Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı'da dün makamında bir araya geldiği yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası İsmail Baştuğ ile Beşiktaş yayınları ile semt geneline seslenileceğini yapılacak olan ortak çalışma ile birliikte Beşiktaş'taki güvenlik faaliyetlerini duyuracak olmaktan emniyet teşkilatı olarak memnuniyet duyacaklarını bildirdi.

Yapılan görüşmeler sonrası bundan böyle Kaymakamlık ve Emniyetin tüm çalışmaları takip edilecek. Sıklıkla biraraya gelinerek görüş alış verişinde bulunulacak ve Beşiktaşın tüm yayınlarında ağırlıklı olarak yer alacak.

HUZUR TOPLANTILARINA KATILIM YOĞUN

Bu arada, Ortaköy Princess Hotel’de yapılan Huzur Toplantısı’nda vatandaş ve esnaflar sorunlarını anlatırken, Kaymakam Önder Bakan, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı ve birim amirlerin notlar alarak çözüm yolları hakkında bilgiler verdiler. Mahalle muhtarları, semt sakinleri ve esnafların da katıldığı toplantıya Kuruçeşme, Balmumcu, Arnavutköy, Mecidiye ve Ortaköy mahallelerin sorunları masaya yatırılarak fikir alış verişinde bulunuldu.

İLK TOPLANTI LEVENT'TE İKİNCİSİ ORTAKÖY'DE YAPILDI DEVAMI GELECEK
Levent bölgesinde yapılan ilk toplantıdaki sorunların aynısı olan tinerci, trafik gündemdeki yerini korurken, mahallelerin konu itibariyle turist bir bölge olması nedeniyle eğlence mekanların belirli bir saatten sonra çıkardıkları gürültü ve hava fişekten rahatsız olduklarını, hırsızlık, gasp, kapkaç, dilenci, vale ve geç vakitlerde motosikletlerin aşırı hız ve gürültü çıkartarak çevreyi rahatsız ettiklerini söylerken, toplantıya katılan çevere esnafları da turistlerin tur otobüslerin trafik sorunu nedeniyle bölgelerine rahat gelemediklerini dile getirdiler.


Mahalle sakinlerin ve esnafların böyle bir toplantının düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, vatandaşların ve esnafların sorularına Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan tüm soruları not alarak hepsine tek tek cevap verdi.
Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Ortaköy'de yapılan huzur toplantısında 'Söz almak isteyen arkadaşlara söz hakkı vereceğiz inter aktif bir şey yapacağız biz sizleri dinleyeceğiz bazı yerlerde not alacağız herkes görev alanları ile ilgili not alacak en sonunda atlamamız gereken bir şey varsa o anda cevap vereceğiz ama daha ziyade sizleri dinleyeceğiz.' dedi.
Kaymakam Önder Bakan, önemli bir konunun da altını çizerek, “Medeni dediğimiz tırnak içerisinde Batı ülkelerinin en önemli göstergesi devleti sokakta görmememizdir. Siz Norveç'te İsveç'te Danimarka'da Hollanda'da mutlaka bulunanlarınız olmuştur. İngiltere'de neyse benzer bir şekilde sohbet amaçlı söylüyorum tartışma amaçlı değil hem ileriye gidelim diyoruz hem devleti daha fazla görelim daha fazla görünür olsun yani aslında çok olan hadiseye devletin çok hızlı bir şekilde müdahil olması hedef olması lazım. Görünmeden ziyade sokaklarda ne kadar az polis varsa ne kadar daha iyi teknoloji kullanırsak kamera güvenlik sistemlerimiz daha doğru yerli yerinde olursa aslında halkımız vatandaşımız bir o kadar özgür ve kendini daha iyi güvende hisseder. Sanki bu görünürlük noktası buradaki emniyetteki arkadaşlarımızın düşünmesi ve kafalarını yorması için biraz karıştırmak için ifade ediyorum çok fazla alanda olmak mı yoksa devlet vatandaşın biraz dışında vatandaşın daha günlük hayatını hür özgür ve güvenlik içerisinde devam ettirip olaya anında müdahil olunması mı tercihimiz olacak sadece zihin jimlastiği yapmamız açısından bir damla olarak zihinlerinize bırakmak istiyorum teşekkür ediyorum.” diyerek örnekler verdi.
Huzur toplantısının sonunda Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, “Beşiktaş birlikte yönetelim. Kaliteyi daha yukarı çıkarmalıyız. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.'dedi. 
Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı ise yaptığı konuşmada: 'İstatistik verilere girmeyeceği ama genel olarak kaba taslak bir şey dersek İstanbul'da 39 tane ilçemiz var. Beşiktaş ilçemizde en fazla olayların olduğu sondan 9'uncu ilçe. Zaten diğer diğer ilçelerin de var Şile, Adalar, Büyükçekmece ve Çatalca öyle ilçeler. O kadar şehrin merkezinde ve günlük yaklaşık 2 milyon nüfusun gelip gittiği ve hareketli bir nüfusun olduğu ilçemiz 30'uncu durumda. Bu tabi ki bizden önceki çabalayan, emek sergileyen arkadaşlarımızın başarısıdır. Tabii ki en nihayetinde de İstanbul emniyetin ve sayın müdürümüzün ve ekibinin çalışmalarının başarısı diye düşünüyorum. Bu yüzden yine burdayız.'dedi.

Ercan Çamırcı sözlerine şöyle devam etti. 'Sizlere daha iyi hizmet sunmak için ihbarlarınızı özellikle inatla, ısrarla diyoruz ki tanıdığınız bir memura veya karakola değil 155'e lütfen söyleyin. Neden 155 diyoruz işte burada neden denetlenebilir olması burada çıkıyor. Çünkü 155'e yapılan bütün ihbarlar kayıt altına alınıyor. Ola ki sizlerin yapmış olduğu ihbarlara gerekli ehmiyetin ve dikkatin verilmediğini, polisin ilgi ve alaka göstermediğini düşünürseniz, şikayetçi olduğunuzda orada hemen kayıtlar ortaya çıkıyor. İhbar saat kaçta gelmiş, kaç dakika sonra intikal etmiş, nasıl müdahale edilmiş, sonucu ne olmuş?.. O yüzden şunu açık açık söylüyoruz, zaten sayın kaymakamımız da her zaman bize vermiş olduğu talimatlarda biz buraya çalışmak için geldik. Çalışmak istemeyen biz bile olsak, çekip gitmeliyiz, öyle mi efendim, yerimize birileri gelebilmeli. Buradayız çünkü niye insan tanımadığını düşman beller bir çok insanımızı, dostumuzu, arkadaşımızı tanıyoruz ama bir çok arkadaşımızı tanıma fırsatı bulduk o yüzden polis olarak kendi emniyet teşkilatımı iyi tanıyorum, bu yüzden bizler utangaç insanlarız, polislerimiz utangaç insanlar, lütfen esnaflarımız varsa işadamlarımız varsa onları kollarından çevirip lütfen gel kardeşim bir çay içelim deyip onları davet edin. Bir sorun sıkıntı varsa illa ilçe kaymakamımıza veya bize veya siyasi parti temsilcilerine ulaşmaya gerek yok. Bizler bunlar için buradayız. O yüzden daha rahat ulaşabilmeniz amacıyla bizleri tanıyın diye buraya geldik. Huzur toplantıları çok önemli .Çalışmalara yavaş yavaş başladık. İlerleyen günlerde tozumuzu da artıracağız ama sizlerden de bu konuda da destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör:

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık