Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması askıya alındı!

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması askıya alındı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ortaya çıkan tahıl krizinin aşılması için başlatılan 'Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması' askıya alındı. Edinilen bilgilere göre; sonuncusu mayıs ayında olmak üzere 3 kez uzatılan anlaşmanın süresi bugün sona erdi. Tahıl taşıyan Türk bandralı son gemi, dün Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ayrıldı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Karadeniz tahıl anlaşması şimdilik durduruldu" açıklamasında bulundu.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Bugün gerçekleşen Kırım Köprüsü saldırısı ile anlaşmanın sona ermesinin alakası olmadığı" ifade edildi.

Kremlin ayrıca "Batı'nın Rusya'nın tarım ve gübre ihracatına yönelik kısıtlamaları hafifletmesini öngören anlaşmanın ikinci kısmına uyulduğu takdirde anlaşmaya geri dönecektir" ifadesini açıklamasına ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, anlaşmanın feshedilmesi ile ilgili tarafların bilgilendirildiğini söyledi.

Zaharova, "Rusya, tahıl anlaşmasının uzatılmasına itiraz ettiğini Türkiye, Ukrayna ve BM Sekretaryasına resmen bildirdi" dedi.

Tahıl koridoru anlaşması ile 1 Ağustos’tan bugüne kadar 32 milyon tondan fazla tahıl taşındı.

“Karadeniz Tahıl Koridoru'nun uzatılması konusunda hemfikiriz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasına ilişkin bir soru üzerine, "Sayın Putin'i Ağustos ayı içerisinde Türkiye'de misafir etme hazırlığımız var. Karadeniz Tahıl Koridoru'nun uzatılması konusunda hemfikiriz" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık