Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kabotaj Bayramı törenlerle kutlandı

Kabotaj Bayramı törenlerle kutlandı

Beşiktaş Barbaros Hayreddin Paşa Anıtı önünde gerçekleştirilen resmi tören, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından kutlamalar devam etti. Beşiktaş Belediyesi Bando Ekibi, İTÜ Denizcilik Fakültesi Boru Trampet Takımı ve İBB Engelliler Müdürlüğü Mehter Takımı program kapsamında gösteri yaptı. Boğaz gezintisi, müze-sergi ziyaretleri, atölyeler ve deniz sporlarının yanı sıra deniz temizliği ve sualtı temizliği etkinlikleri de yapıldı.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, Beşiktaş’ta gerçekleşen kutlama programı çerçevesinde bu sene de Boğaz’ın derin sularına dalarak deniz dibi temizliği yaptı.

TURMEPA, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında on binlerce kişinin her gün önünden geçtiği Beşiktaş İskelesi’nde dip temizliği etkinliği düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi iş birliği ve Aktif Balıkadamlar Kulübü Spor Derneği’nden gönüllü dalgıçların desteği ile gerçekleştirilen etkinlikte, denizden çıkarılanlar yine görenleri şaşırttı. Bu atıklar arasında; onlarca cam şişe, güneş gözlükleri, plastik parçalar, ev araç gereçleri, otomobil direksiyonu, sigara izmaritleri bulunuyor. Dalgıçlar tarafından ilginç eşyaların çıkartılmasını ilgiyle izleyenler daha sonra TURMEPA yetkilileri tarafından atıkların denizlere verdiği zararlar hakkında bilgi edindi. 

Denizden gün yüzüne çıkarılan atıklar daha sonra bu yıl dokuzuncu kez kapılarını açan TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’nde değerlendirilerek denizlerin önemini anlatmak için kullanılan birer eğitim materyaline dönüştürülecek.

İBB'den 'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' etkinliklerine destek

1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu kapsamında milli bayram ilan edilen "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nın 93. yılı İstanbul genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye il genelindeki kutlamalara 20 gemi ve değişik etkinliklerle destek verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İBB tarafından planlanan etkinlik programları, sabah saatlerinden itibaren şehir genelindeki iskele ve sahillerde gerçekleştirilmeye başlandı.

Bu kapsamda, saat 10.00'da Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı'nın önünde düzenlenen tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Törende, protokol tarafından günün anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi. Barbaros Hayrettin Paşa'nın alandaki türbesine yapılan ziyaretin ardından Deniz Müzesi de gezildi. İstanbullulara açık ve ücretsiz gerçekleştirilen etkinliklere, İBB deniz yüzeyi temizlik tekneleri ve ilginç atıklar sergisiyle de destek veriyor. Bu kapsamda, aralarında belediye teknelerinin de yer aldığı deniz araçları, Beşiktaş açıklarında su gösterisi düzenledi. İBB Engelliler Müdürlüğü Mehter Takımı ise, Beşiktaş Meydanı'ndaki törende konser verdi. Ayrıca, İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSTAÇ tarafından "Denizden Çıkan İlginç Atıklar Sergisi" de gün boyu Beşiktaş Meydanı'nda ilgilileriyle buluşacak.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı da kutlamalar kapsamında 23 limanda 26 geminin vatandaşların ziyaretine açık olacağını duyurdu. İstanbul'da çeşitli deniz sporu yarışlarının da yapılacağı ve gün boyu sürecek etkinliklere, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Tuzla Deniz Harp OkuluKomutanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Deniz Müzesi, TURMEPA, Moda Deniz Kulübü, Denizciler Dayanışma Derneği, Dentur Avrasya ve Turyol destek veriyor.

Başkan İmamoğlu'ndan kutlama mesajı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" dolayısıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu denizlerdeki bağımsızlığımızdır. 93 yıl sonra, aynı zamanda bir deniz ülkesi olan Türkiye, deniz ticareti ve ulaşımında çok daha iyi bir noktada olmayı hak ediyor. Denizcilik ve #KabotajBayramı kutlu olsun."

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık