Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İYİ Parti seçime katılamayacak iddiası

İYİ Parti seçime katılamayacak iddiası

24 Haziran tarihinde yapılacak olan erken seçimde İYİ Parti'nin katılıp katılamayacağı merak konusu oldu. AK Parti'den gelen yasal değişiklik teklifine şimdilik Bahçeli olumlu teklif vermedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran'da partisinin erken seçime katılıp katılamayacağı konusunda belirsizliği korumaya devam ederken yasal değişiklik teklifi yeniden gün yüzüne çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ocak ayı içerisinde yayınladığı listede seçime katılacak olan partilerde İYİ Parti ismine yer vermemişti. Erken seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesinden sonra YSK, İYİ Parti'nin durumunu tekrardan Yargıtay'a sunmaya hazırlanıyor. YSK yetkilileri ise yasal bir değişiklik yapılmaması durumunda İYİ Parti'nin 24 Haziran'daki seçimlere katılamayacağını dile getirerek yeniden gündeme geldi.

İYİ Parti'ye Onay Çıkmadı

AK Parti ise İYİ Parti'nin mağdur olmaması için yeni yasal düzenlemeyi devreye sokmaya hazırlanıyor. 6 aylık sürecin 3 aya düşürülmesi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bundan bir sonuç elde edemedi. Bahçeli bu öneriye itiraz ederken AK Parti'nin bu formülden vazgeçtiği belirtildi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise bu tartışmalara son noktayı koyarak, "Biz her zaman demokrasiden yana olduk. Bu bağlamda seçime girmeye hak kazanan partiler 24 Haziran'da erken seçime gidebilecekler. Kendi eksikliklerini bize çıkarmaya kalkmasınlar." ifadelerine yer verdi.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık