Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İYİ Parti milletvekili aday listesi açıklandı

İYİ Parti milletvekili aday listesi açıklandı

Siyasi partilerin 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili hazırlıkları tamamlanıyor. Edinilen bilgielre göre; İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat ve beraberindekiler aday listesini YSK Başkanı Ahmet Yener'e teslim etti.

Poyraz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, listenin hem Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı hem de Millet İttifakı ve İYİ Parti için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

"Listelerimizde Genel Merkezimizin ve kadın bir genel başkanın ortaya koyduğu ana ilkelerden biri olan kadın kotasına hassasiyetle dikkat edildi." diyen Poyraz, nitelikli genç bir liste oluşturulduğunu, bu anlamda da çok büyük başarı sağlayacaklarına yürekten inandıklarını söyledi.

Poyraz, bir gazetecinin "Aytun Çıray'ın açıklamalarına bir yanıtınız olur mu?" sorusunu, "Bugün listelerimizi teslim ettik, teşekkür ediyoruz." karşılığını verdi.

ROZET TAKMIŞTI

Geçen ay İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafın grup toplantısında rozetleri takılan Gökhan Zan ve Ünal Karaman'ın da listede olduğu görüldü.

9 İLDE ADAY GÖSTERMEDİ

İYİ Parti; Adıyaman, Çorum, Erzincan, Hakkari, Rize, Van, Batman, Bartın ve Düzce'de aday göstermedi.

İYİ Partinin mevcut 36 milletvekilinden, Antalya Milletvekili Hasan Subaşı dışında, 35'i aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, Aytun Çıray ve İsmail Tatlıoğlu, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. 27. Dönem milletvekili olup aday adaylığı için başvuran 33 isimden 22'sine listede yer verilmedi.

Listede yer verilmeyenler şu isimlerden oluştu:

"Mehmet Metanet Çulhaoğlu, Ayhan Erel, İbrahim Halil Oral, Durmuş Yılmaz, Feridun Bahşi, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk, Ahmet Kamil Erozan, Orhan Çakırlar, Naci Cinisli, Arslan Kabukçuoğlu, İmam Hüseyin Filiz, Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Çelik, Ümit Beyaz, Abdul Ahat Andican, Zeki Hakan Sıdalı, Behiç Çelik, Bedri Yaşar, Enez Kaplan, Hüseyin Örs, Ayhan Altıntaş"

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık