Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul'da yarış kızıştı!

İstanbul'da yarış kızıştı!

2024 Yerel Seçimleri’ne az bir süre kala siyasi partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. AKP, CHP, Zafer Partisi ve İYİ Parti İBB adaylarını açıkladı. DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı tavır ise merak ediliyor. Bunun yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul’dan aday çıkarmayacak.

CHP, Ekrem İmamoğlu’nu yeniden aday gösterdi

Edinilen bilgilere göre; CHP, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu 2024 Yerel Seçimleri için yeniden aday gösterdi. 2014-2019’da İstanbul’da Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapan İmamoğlu, CHP’den 2019 Yerel Seçimleri’nde İBB Başkan adayı oldu. 

İmamoğlu, 31 Mart’ta İstanbul seçimini 13 bin oy farkla kazandı ancak AKP’nin itirazları sonucu seçim iptal edildi. 23 Haziran’da yenilenen seçimde rakibi Binali Yıldırım’ı 800 bin oy farkla geçen İmamoğlu, 27 Haziran’da göreve başladı.

2023 Genel Seçimleri’ne giderken cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın seçimi kaybetmesinin ardından CHP’de değişimin gerekli olduğu söyledi.

Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı değişim hareketi, CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olmasıyla sonuçlandı. Böylece Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıl süren genel başkanlık görevinden ayrıldı.  

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum

AKP’nin İBB Başkan adayı ise eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum. 

Murat Kurum, beş yıl süren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde Kanal İstanbul projesini savunan açıklamalarıyla da biliniyor. Kurum 2021 yılında Kanal İstanbul ile ilgili, “Kanal İstanbul projesi gerçekten vizyon bir proje. Türkiye adına lider ülke yapacak İstanbulumuzun marka değerine marka katacak bir projedir ve bu noktada her türlü ayrıntı her türlü detay düşünülmektedir” dedi.

Murat Kurum’un bakanlığı döneminde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler meydana geldi. Türkiye’nin ağır yara aldığı depremler, yurttaşlara konutların sağlamlığını sorgulattı.

Kurum, 2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzmanlık, 2006–2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009–2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından 28. Dönem AKP İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Büyük Birlik Partisi (İBB) ise İstanbul’da aday çıkarmayacak.

İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Akşener, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun İBB Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Akşener, Buğra Kavuncu’nun kendisine İBB Başkan adayı olmak istediğini aktardı, “Ben İstanbul’u istiyorum. Almak için istiyorum. Başarmak için istiyorum. Orayı yönetmek için istiyorum” dediğini söyledi. Lansman yapacaklarını söyleyen Akşener, Buğra Kavuncu’yu sahneye çağırdı.

2018’de İYİ Parti Genel Kurulu Üyesi olan Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. Kavuncu, 2022’de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan ayrıldı, daha sonra Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi.

Kavuncu, 2019 Yerel Seçimleri sürecinde İmamoğlu ile yakın çalışma içerisindeydi. Seçim gecesinde eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile beraber İmamoğlu’nun yanından ayrılmayan iki isimden biriydi.

Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu

Zafer Partisi’nin İBB Başkan adayı eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu oldu.

Karamahmutoğlu, eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Ülkü Ocakları Başkanlığı’na getirildi. Türkeş’in atadığı son başkan olan Karamahmutoğlu, Devlet Bahçeli’nin genel başkanlığı döneminde hiç görev almadı.

Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından 1997’de MHP’nin kongresi yapıldı. Karamahmutoğlu, ikinci turda Tuğrul Türkeş’i destekleyenlerin Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine sahneye çıkarak, “Yaşasın hainler için illegalite. Bunu fert olarak başlatıyorum. Burada yapılan pazarlıklı kongreyi tanımıyoruz. Türkeş nerede biz orada” diye bağırdı.

Memleket Partisi, kendi adaylarını çıkaracak

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’daki basın toplantısında seçime bağımsız gireceklerini söyledi, CHP ile yan yana gelmelerinin mümkün olmadığını belirtti. İnce, İstanbul için üç aday adayı olduğunu belirtti ve ilerleyen günlerde adaylarını açıklayacaklarını dile getirdi.

İnce, “Türkiye’de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi’dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 11 Aralık Pazartesi günü öğle saatlerinde İstanbul-Emirgan’daki Beyaz Köşk’te bir araya gelmiş, İnce İstanbul seçimlerinde vereceği desteği yinelemişti.

Yeniden Refah Partisi’nin ne yapacağı bekleniyor

Yeniden Refah Partisi, 2023 Genel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girip beş milletvekilini Meclis’e soktu. 14 Mayıs’ta aldığı yüzde 2,8 oyla seçimin kaderini belirleyen Yeniden Refah Partisi’nin 2024 Yerel Seçimleri’nde de ne yapacağı merak ediliyor. Henüz AKP ile bir anlaşmaya varmayan Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’dan aday çıkarması halinde AKP’den oy alabileceği, bunun da AKP adayı Kurum’un işini zora sokacağı düşünülüyor.

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Siyasi İşler Başkanı ve aynı zamanda 2023 Genel Seçimleri döneminde Seçim Karargâh Başkanlığı görevini yürüten Yunus Emre Taşçı, konuya ilişkin detayları anlattı.

2023 Genel Seçimleri’nde 1 buçuk milyonun üzerinde oy aldıklarını kaydeden Taşçı, “Yine İstanbul’da Türkiye ortalamasının üzerinde, 335 bin oy aldık. İstanbul’da yaklaşık 100 bin üyemiz var” dedi. Taşçı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde de seçimin kaderini etkileyecek noktada bulunduklarını söyledi. “Biz müstakil bir partiyiz” diyen Taşçı, 55 yıllık Milli Görüş geleneğinin son temsilcisi olduklarını vurguladı.

Taşçı, teşkilatlardaki eğilimi de aktararak, “İstanbul teşkilatlarımız yüzde 99 oranında ittifak olmasını istemiyor. Biz alana çıktığımızda bugüne kadar AK Parti seçmeni olduğunu bildiğimiz insanlar dahi ‘Bunlarla ittifak yapmayın, ocağımıza ateş düştü, çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz, ekonomik olarak çökmüş durumdayız’ dedi. Emeklilerle ilgili ülkede çok büyük bir yangın var. Dolayısıyla bu çığlığa teşkilatlarımız kulak veriyor” diye konuştu.

DEM Parti’de Başak Demirtaş belirsizliği

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 2019 Yerel Seçimleri’nde İstanbul’dan aday çıkarmadı. DEM Parti’nin yerel seçimlerde alacağı tavır ise merak ediliyor.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, İBB Başkan adayı olacağı iddialarına ilişkin konuştu. Demirtaş, “İstanbul adaylığı için henüz DEM Parti bize bir öneri gelmedi ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” dedi. 

Başak Demirtaş’ın adaylığı parti MYK’sında değerlendirilecek.

Saadet Partisi’nin adayı Birol Aydın

Saadet Partisi’nin İBB Başkan adayı, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın oldu.

Saadet Partisi’nde 2006’dan bu yana yer alan Aydın, Saadet Partisi GİK üyesi olarak görev yaptı. Daha sonra iki dönem Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı olarak görev yaptı.

14 Mayıs Genel Seçimleri’nde CHP listesinden İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girdi.

Taylan Yıldız, bağımsız aday oldu

İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapan daha sonra partisinden istifa eden “İnternetçi abi”, Dr. Taylan Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na bağımsız aday olduğunu duyurdu.

Yıldız, sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı videoda “Kendi seçmediğin her şeyi geç, yarını seç” sloganıyla adaylığını duyurdu. Yıldız, ağırlıklı olarak gençlerin problemlerine değindiği videosunda, “İstanbullu yeni şeyler duymak, yeni dille sahici meseleleri konuşmak istiyor. Eski tip politikalar iflas etti” dedi.

İstanbul’da sandığa gitmeyen iki milyon seçmen olduğunu söyleyen Taylan Yıldız, “Yeni bir başlangıç vakti. Bugün artık İstanbul’un gençliğini geri almak için bağımsız İBB adayı olarak karşınızdayım. İstanbul yaşlandırıldı. Biz hep beraber bir güç birliği yapacağız. İstanbul’a gençliğini geri kazandıracağız, geleceğini geri kazandıracağız. İstanbul’un geleceğini geri alacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık