Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İstanbul’a büyük ihanet

İstanbul’a büyük ihanet

İstanbul’a ihanet üstüne ihanet… İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kiptaş ortaklığı ile Beşiktaş’taki  Etiler Polis Okulu’nun arazisine üç gökdelen yapılacağı öğrenildi. Yakın zamana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’a ihanet dilmesi hakkındaki sözlerine rağmen, Kiptaş’ın hayata geçirdiği proje, şehre ihanet edilmeye devam edildiği yönünde yorumlar yapılmasına neden oldu.

Önce okulu yıktılar, ardından ağaçlar kesildi

Mahallenin ortasına yapılacak olan üç gökdelen, çevre sakinleri tarafından da tepki çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yatay mimari uyarısında bulunarak, bu şehrin kıymetini bilmeyerek, ihanet ettiklerini ve etmeye de devam ettiklerini ifade ederek, “Bundan bende sorumluyum” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kiptaş tarafından, Etiler Polis Okulu arazisine üç tane gökdelenin inşa edileceği ortaya çıktı.

Üç gökdelen ve alışveriş merkezi

Okul arazisi için Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolle arazi İBB’ye devredildi. Medyada  yer alanlara göre, mahallenin ortasına üç tane gökdelen ve bir alışveriş merkezi yapılacak. Etiler Polis Meslek Yüksekokulu’nun 31 bin 885 metrekarelik arazisine yapılacak olan proje ortaya çıktı. Edinilen bilgiler doğrultusunda Kiptaş, yapılacak olan inşaat için Astaş ve Yapı&Yapı şirketleri ile anlaştığı projede, üç gökdelen ve bir alışveriş merkezi olacak.

40 katlı 3 gökdelen

Gökdelenlerin yüksekliğinin 35 ile 40 kat arasında değiştiği öğrenilen projenin iki blokunda 251 rezidansın yer alacağı ileri sürülüyor. Kuleyi 156 oda, 16 süit ve 3 restorandan meydana gelen bir otel olarak işleteceği söylenen Mandarin Oriental Hotel Group, dünyanın en lüks şehirlerinde otel ve rezidans işletiyor. Öte yandan bu büyük projenin 2022 yılında tamamlanması bekleniyor. Ticari bölümlerinde yer alacağı bu projede, 3 katlı alışveriş merkezi de yer alacak.

Yükseklik serbest

Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi’nde 13 bin 199 metrekarelik 201 ada 29 parsel ile 18 bin 686 metrekarelik 271 parsel üzerinde yer alan Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu, toplamda 31 bin 885 metrekarelik bir alana sahip. Okulun riskli alan ilan edilmesinden sonra, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar ile 2014 yılında kapatıldı.  Daha sonra arazi, İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokolle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. 430 milyon TL’lik bir bedeli olan arazinin imar planı değiştirildi ve üzerine 100 bin metrekarelik inşaat hakkı verilirken, yükseklik ise, serbest bırakıldı.

Yapılan plan değişikliği ile okulun arazisi üzerine AVM, rezidans, otel, mağaza ve restoran yapılmasına izin verildi.

İstanbul’a ihanet ettik

İstanbul’a ihanet edildiğini ve buna devam edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikey mimari yerine yatay mimariyi örnek göstermişti. İşte tarih sırasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri:

1 Temmuz 2016’daki konuşmasında, İstanbul’a çok fazla yanlış yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ucube inşaatlar yapıldığını ve bu inşaatlarla İstanbul’un güzelliğine yanlışlar yaptıklarını dile getirmişti.

21 Ekim 2017’de ise, İstanbul’un müstesna bir şehir olduğunu söyleyerek, 40 kat, 100 kat binalar yapmanın insanı medeni yapmadığını, bu tuzağa onlarında düştüğünü ifade ederek, bu şehrin kıymetini bilemediklerini, şehre ihanet ettiklerini ve ihanet etmeye de devam ettiklerini dile getirerek bundan kendisinin de sorumlu olduğunu ifade etmişti.

7 Kasım 2017’deki konuşmasında, günümüzdeki kentlerin insana huzur vermediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beton, beton, beton…“ diyerek, ortada ruh ve huzur kalmadığını ifade etmişti. Ayrıca, bu huzurun yeniden bulunmasında yöneticilere ve başta tüm belediyelere ciddi işler düştüğünü vurgulamıştı.

Dikey mimari yerine yatay mimariyi örnek gösterdiği 8 Kasım 2018’deki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin çevrecilik ve şehircilik anlayışının bunun üzerine kurulu olduğunu dile getirmişti.

Ve son olarak, 3 Şubat 2019 tarihindeki konuşmasında ise; bütün belediye başkan adaylarına hitap ederek, insanoğlunun topraktan uzak olmaması gerektiğini, toprağa yakın olması gerektiğini belirterek, 50, 60, 70 kat mimarinin aslında medeniyet ruhuna uygun bir mimari olmadığını ifade etmişti. Dikey mimarinin insan ilişkilerini de ortadan kaldırdığına dikkat çeken Erdoğan, bu yapılarda oturanların birbirlerini tanımadığını da sözlerine eklemişti.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık