Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İş Bankası siyaset malzemesi yapılamaz

İş Bankası siyaset malzemesi yapılamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri hakkında yaptığı konuşma üzerine bankadan yapılan açıklamada, İş bankası’nın siyaset malzemesi yapılamayacak kadar önemli olduğu vurgulandı. İşte Türkiye İş Bankası’nın açıklaması:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İş Bankası, Hazine’ye devredilmeli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, CHP’nin Türkiye İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilmesinin gerekli olduğunu ifade etmişti. Siyasi partilerin banka kuramayacağını belirten Erdoğan, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü suiistimal ettiğini ve İş Bankası hisselerinin yüzde 28’ne sahip olduklarını söyledi. Para almamalarına rağmen yönetim kurulunda 4 tane üyelerinin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, bunun araştırılması gerektiğini dile getirerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün böyle bir mal varlığının hiçbir siyasi parti adı altında bulunamayacağını, Hazineye girebileceğini sözlerine ekledi.

Biz Atatürk’ün hisselerinin temsilcisiyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye İş Bankası hakkında yaptığı açıklamalar hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Atatürk’ün hisselerinin temsilcisi olduğunu söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın, Katar Şeyhi’nin hediye ettiği uçak ile gezmesi hakkında da “Devletin malı ise, vatandaş binsin” dedi.

Öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin İş Bankası’ndan para almadığını söylemesinin güzel bir şey olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, gerçekten para almadıklarını ve İş Bankası’nın ortağı olmadıklarını belirterek, sadece Atatürk’ün hisselerini temsil ettiklerini söyledi.

Paranın Atatürk’ün vasiyetine göre, Türk Dil Kurumu’na ve Tarih Kurumu’na gittiğini dile getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün vasiyetine herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Erdoğan’ın böyle bir karar vermesinin nedenini anlayamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, onu alarak Türkiye Varlık Fonu’na mı devretmek istediğini sordu.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı hediye uçakla gezmemeli

Katar Şeyhi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği uçak hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’nın hibe bir uçakla gezmemesi gerektiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin şeyhten hediye uçak alacak kadar düşmemesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Dünya lideriyim diyen bir kişinin, Katar Şeyhi’nden hediye uçak almaması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, hediye uçakla gezer mi?” diye sordu.

Uçağın devletin malı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın bu sözleri hakkında Kılıçdaroğlu, “Devletin malı ise, vatandaş binsin ama binemiyor. Gerekçe uydurarak, kimseyi kandırmasın” dedi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık