Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İmzalar atıldı!

İmzalar atıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, dün gece özel uçak ile Moğolistan’a gitti. Resmi görüşmeler yapmak için Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’a giden Başbakan Yıldırım’ı Moğolistan Başbakanı Ukhnaa, resmi tören ile karşıladı.

Basın mensuplarına poz veren Başbakan Yıldırım ve Ukhnaa, daha sonra görüşmeye başladı.  İki ülkenin yetkilileri tarafından imzalanan ikili anlaşmaların imza törenine, Kültür ve Turizm Bakanı  Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

Türkiye ve Moğolistan arasında imzalanan anlaşmalarda yer alan alanlar ise şu şekilde:

Ulaştırma ve iletişim teknolojileri, göç, yurt dışı Türkler ve akraba topluluklar, tarım, acil durum yönetimi, ekonomi ile kütüphanecilik.

MOĞOLİSTAN HAKKINDA KISA BİLGİ

Moğolistan, denize kıyısı olmaya Doğu ile Orta Asya’da yer alan ve komşuları  Rusya ile Çin olan bir ülkedir. Gobi Çölü haricinde ülkenin büyük bir bölümü yayla şeklindedir.  Moğolistan’ın nüfusunu ise, Kazak Türkleri, Moğollar, Halha Moğolları, Çinliler, Ruslar ve Türkler oluşturmaktadır.

Daha önceleri ise Hunlar, Göktürkler, Sien-Piller ve Cücenler Moğol topraklarında hakimiyet sürdürmüştür.  Dünyaca büyük bir üne sahip olan Moğol komutanı ve hükümdarı olan Cengiz Han, Moğol İmparatorluğu'nu kurarak tüm kavimleri birleştirerek tek bir ulus haline getirdi.

Tibet Budizm’inden etkilenen Moğolların büyük bir kısmı 16. Ve 17. Yüzyıllarda Qing Hanedanı’nın hakimiyeti altına girmiştir ve 1911’de Qing Hanedanı’nın yıkılması ile Moğolistan, bağımsızlığına kavuşmuştur.

CENGİZ HAN’IN MEZARININ GİZEMİ

Dünyanın en büyük komutanlarından ve hükümdarlarından birisi olan Cengiz Han’ın mezarının gizemi ise, en çok merak edilen konulardan.  Öldüğünde cenazesinin kimse tarafından bilinmemesini isteyen Cengiz Han’ın mezarını arkeologlar yıllarca araştırmasına rağmen bulamamıştır. Çok değerli hazinelerin bulunduğuna inanılan mezarın bulunmasını, Cengiz Han’a saygılarından dolayı Moğollar da istemiyor.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık