Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İmar barışı için başvurular yarın başlıyor

İmar barışı için başvurular yarın başlıyor

İmar barışı başvuruları yarın başlıyor. Resmi Gazete'de yayınlan ve yürürlüğe giren imar barışı için yarından itibaren ilgili yerlere başvurulacağı açıklandı. Yapılan incelemede kendine ait 2 katlı bir binanın Yapı Kayıt Belgesi için ödeyeceği bedel 125 metrekare olan evde tahmini 3 bin 200 TL olarak hesaplandı.

8 Haziran Cuma günü başlıyor

Yapılan açıklamada 13 milyon konutun imar ve iskan sornunu olduğu açıklandı. İmar barışı için başvurular 8 Haziran Cuma günü saat 13.00'ten itibaren resmen başlıyor. Başvuruları Yapı Kayıt Belgesi Formu doldurmak süretiyle e-devlet ya da Çevre Şehircilik il müdürlüklerine yapılacak.

Başvurular en geç 24 saat içinde bildirilecek

İmar barışı için Yapı Kayıt Belgesi Formu doldurduktan sonra en geç 24 saat içinde telefonlara hangi bankaya, ne kadar para yatırılacağı mesajı gelecek. Yanlış veya yalan beyanlar iptal edilecek ve ödedikleri para Hazine'ye aktarılacak. Şu anda inşaat halindeki yerlerde yapı kayıt belgesi alabilecekler. Yapı Kayıt Belgesi bedeli tespiti ise emlak vergi değeri ve yapının maliyeti bedeli üzerinden yapılarak, konutlarda yüzde 3 olurken ticari kullanılan konutlarda yüzde 5 olarak açıklandı. Yapıların maliyet 200 TL ile 2 bin TL arasında değişebiliyor. Yapı Kayıt Belgesi için başvuru süresi 31 Ekim 2018 olarak belirlendi. Bu süreye kadar başvuru yapılabilecek. Bedel ödenecek tarih ise 31 Aralık 2018 yapılacak. Bu ise uzatılmak istenirse, bunu Bakanlar Kurulu kararıyla 1 yıl uzatabilecek.

İnternet üzerinden de başvurulabilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada Yapı Kayıt Belgesi için başvurular İstanbul, Ankara ve İzmir'da ayrı birimler kurulacak. İstanbul'da 40 başvurusu noktası olacağını söyleyen ve vatandaşları uyarın Bakan Özhaseki, "Yapı Kayıt Belgesi için internet üzerinden de başvurabilirsiniz. Buradaki amaç parayı başkalarına vermemeniz, başkasına para yatırmamanız. Bize parayı ver biz sizin yerinize alırız' diyenlere kesinlikle inanmasınlar" dedi.

Seçimden sonra imar yasaları çıkacak

Bakan Özhaseki, imar barışından toplamda 40 ile 50 milyar TL civarında gelir beklediklerini söyledi. İmar barışında bir diğer amacın ise Yapı Kayıt Belgesi üç ana başlık oluşturduğunu açıklayan Bakan Özhaseki, "Seçimlerden sonra imar yasaları çıkacak. Belediyeler bu konuda hızırlığı yapmaya başladı. Depremle ilgili de çalışmlar var" diye konuştu.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık