Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İmamoğlu ve Yıldırım'dan büyük buluşma

İmamoğlu ve Yıldırım'dan büyük buluşma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın merakla beklenen büyük buluşması dün akşamki canlı yayında gerçekleşti. Tüm Türkiye ekranlara kilitlendi. Saatler süren canlı yayın, izlenme rekorları kırdı. Lütfü Kırdar Kongre Salonu’nda saat 21:00'da gerçekleşen “büyük buluşma”, İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde yapıldı. İsmail Küçükkaya’nın sorular sorduğu ve Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ında karşılıklı sorular sorarak konuştukları, tüm kanallarda yayınlanan buluşmadan aşağıdaki ifadelerle başladı:

Programı başlatan İsmail Küçükkaya’nın ilk sorusu, “İstanbul seçimleri neden yenilendi?” oldu.

Şaibe karıştı, oylar çalındı

Bu seçime neden gidildiği hakkında konuşan Binali Yıldırım, oylar sayılırken birtakım gariplikler olduğunu, şaibenin karıştığını ifade ederek, YSK'nında durumu değerlendirip seçimin yenilenmesine karar verdiğni söyledi. “Bizim tercihimizde seçimin yenilenmesiydi” diyen Yıldırım, bunun gerçekleşmesi için çok çabaladıklarını dile getirerek, CHP'nin ise onlara yardımcı olmadığını belirterek, oyların tamamı sayılabilseydi, kimsenin kafasında bir şüphe kalmayacağını ifade ederek, “İstanbullular tekrardan yorulmamış olurdu” dedi.

Ayrıca, oyların çalındı iddiasında ısrarcı olduğunu belirten Binali Yıldırım, oyların yüzde 10'unun sayıldığını ve farkın 29 binlerde 13 bine düştüğünü söyleyerek, “Bunun da geriye kalan yüzde 90'ının sayılması durumunda eçimin sonucunun değişirdi” diyerek, oyları şalanın kim olduğunu YSK'nın bulacağını dile getirdi.

Kul hakkı yiyenlere karşı mücadele ediyoruz

Bu seçime neden gittikleri hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın söylemiş olduğu “Oyların sayılmasını istedik ancak, CHP istemedi” yorumunun yanlış olduğunu belirterek, 31 Mart gecesini hatırlatarak, TV kanallarının bazılarının yasakları çiğneyerek bir süreç başlattığını, veri alınamama kısmının ise 12 saate yakın sürdüğünü ve Yıldırım'ın nasıl olduysa kazandıklarına dair bir açıklamada bulunduğunu söyledi. Tam o sırada AA'nın yayını kestiğini söyleyen İmamoğlu, o günün sabahında da YSK başkanının süreci sonlandıran açıklamasını yaptığını, 24 bin 057 oy ile başlayan sürecin 13 bine indiğini hatırlatı.

4 pusuladan 1 tanesi neden geçersiz sorusunu yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, bu konu hakkında AA'nın veriyi neden kestiğini sorarak, Binali Yıldırım'ın Hiçbir açıklamasının bulunmadığını söyledi. “Neden 12 saat veri verilemedi” diye soran İmamoğlu, maddi hatalardan sonra sayının 20 bine indiğini, geçersiz oylar sayıldıktan sonra da sayının 13 bine indiğini daha sonrada sondaj yapılarak 13 bin 729'a indiğini hatırlattı. Sondaj yapılan sadıklardan “Bizim lehimize oy çıktı” diyen Ekrem İmamoğlu, bir zarfta 4 oy olduğunu, muhtarlık seçimi, ilçe belediye seçimi, ilçe belediye meclis üyesi seçimi ve ilçe belediye başkanlığı seçiminde şaibe olmadığını, neden şaibenin sadece İBB başkanlığında olduğunu dile getirdi ve buna kimsenin inanmayacağını söyledi.

İBB seçimlerinin anamızın ak sütü gibi helal olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Çaldılar ama bilmiyorum olmaz. İftira var. Bu çaldılar lafı olmaz.” diyerek “Bunu kime söylüyorsunuz?” diye sordu. AKP'li sandık görevlilerine mi, sandık kurulu başkanlarına mı söylüyorsunuz diyerek, “Kim çaldı Allah aşkına?” dedi.

Bu sürecin bir kurgu olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, AA'nın iişine gelmediği için veri akışını kestiğinin çok net olduğunu söyledi. “Gönül Belediyecilii afişleri nedir?” diyen İmamoğlu, diğer partiye oy verenlere seslenerek, kul hakkı yiyenlere karşı mücadele ettiklerini, normalleşme ve kucaklaşma mücadelesi verdiklerini, 23 Haziran'da da herkesin oyuna talip olduklarını, AK Partili kardeşlerden de oy beklediklerini dile getirdi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık