Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İmamoğlu metro için Beşiktaş'ta

İmamoğlu metro için Beşiktaş'ta

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı bakım ve kumanda merkezinde incelemeler yaptı. Metro hattı ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan İmamoğlu, merakla beklenen Mecidiyeköy-Mahmutbey metro attının 2020'nin Ocak ayında hizmete açılacağını söyledi. Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı ile ilgili olarak Beşiktaş'taki kazıları da görmek istediğini söyleyen İmamoğlu, "24.5 kilometrelik metro hattı günde çift yönde 500-600 bin insana hizmet verecek. 8 ilçeden geçen hat, İstanbul'un en yoğun hatlarından biri olacak." dedi.

İstanbul'a nefes aldıracak

Metro hattının başlangıcından bugüne kadar emek harcayan herkese teşekkür eden İmamoğlu, hattın İstanbul'a nefes aldıracak hatlardan biri olduğunu da sözlerine ekledi. Hat için metro araçlarından 5 tanesinin raylara indiğini söyleyen İmamoğlu 15 tanesinin de hazırlandığını kaydetti. Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattında deneme sürüşlerinin çok önemli olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Metro hattını 2020'nin Ocak ayında hizmete açacağız, deneme sürüşleri ve güvenlikle ilgili tedbirler çok önemli. Bu metro hattındaki araçlar engelli kullanımına uygun olacak" dedi.

Yerin üstüne sığmıyoruz, altını kullanmamız gerekiyor

İstanbulun metroya çok ihtiyacı olduğunu söyleyen İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "İstanbulun ulaşımdaki bir numaralı aracı metro olmalı, yerin üstüne sığmıyoruz, altını kullanmamız gerekiyor. İstanbul'da 221,7 kilometre devam eden metro hattı var 80 kilometresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, geri kalan 140 kilometrelik kısım ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. 140 kilometrelik hatlarda ihalesi yapılmış ve devam edenler var, durdurulmuş olanlar da var, hatta sözleşmesi yapılmış ama başlanmamış olanlar da var. Biz bu süreci sıkı bir denetimle yürütmek istiyoruz."

Metro hangi ilçelerden geçecek

19 istasyonun yer aldığı Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı, Kabataş, Beşiktaş, Yıldız, Fulya, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Çırçır Mahallesi, Veysel Karani / Akşemsettin, Yeşilpınar, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent / Giyimkent, Yüzyıl / Oruç Reis, Göztepe Mahallesi, Mahmutbey'den geçecek. 

Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı ile; 

1.    Beşiktaş - Mahmutbey 31 dakika 
2.    Beşiktaş - Bahçeşehir 52 dakika 
3.    Beşiktaş - Alibeyköy 13 dakika 
4.    Beşiktaş - Kağıthane 9,5 dakika 
5.    Kabataş - Mahmutbey 34 dakika 
6.    Kabataş - Kadıköy 24,5 dakika 
7.    Kabataş - Atatürk Havalimanı 50,5 dakika 
8.    Mecidiyeköy - Kağıthane 4 dakika 
9.    Mecidiyeköy - Tekstilkent 19,5 dakika 
10.    Mecdiyeköy - Başakşehir 36 dakika 
11.    Çağlayan - Yenikapı 14,5 kapı 
12.    Kağıthane - Üsküdar 25,5 dakika 
13.    Alibeyköy - Taksim 12 dakika 
14.    Mahmutbey - Üsküdar 34,5 dakika

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık