Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

16 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İlk kez böyle bir hata oldu

İlk kez böyle bir hata oldu

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, NTV’de katıldığı canlı yayında geçtiğimiz Cuma gecesi meydana gelen hatalı dolar ve Euro satışı hakkında açıklamalar yaptı. Piyasa değerinden daha ucuz bir rakama satılan dolar ve Eurolar ile ilgili konuşan Arslan, 1763 müşterinin 4,6 milyon dolarlık bir işlem yaptığını fakat, durumun fark edilmesi üzerine işlem yapılan hesapların bloke edildiğini ve bankada ise, hiçbir zararın meydana gelmediğini açıkladı.

7/24 hizmet verdiklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Arslan, pek çok bireysel ve kurumsal müşterilerinin olduğunu ve ayrıca, piyasalar kapandıktan sonrada internet bankacılığı aracılığı ile döviz alım satım işlemlerinin devam ettiği bir banka olduklarını söyledi. Bütün bankların yaptığı gibi onlarında döviz kotasyonlarını Bloomberg Reuters’tan aldıklarını belirten Arslan, piyasalar kapanınca da Bloomberg verileri ile devam ettiklerini dile getirdi. Kur bilgisinin hatalı girilmediğini ancak, ülkelerin arasındaki faiz makasının düzeltme etkeni olarak kuru etkilemesinden dolayı yanlış giriş yapıldığını ifade ederek, ilk kez böyle bir hatanın yapıldığını belirtti.

15 dakika içinde fark edildi

Hatalı verilerin 22:01’de başlayarak yarım saat kadar sürdüğünü söyleyen Osman Arslan,  bankadaki görevlilerin 15 dakika içinde durumu fark ederek işlemleri kapattığını belirterek, hatalı işlem yapmış olan tüm müşterilerin hesaplarının ise, bloke edildiğini aktardı. Ayrıca, tüm işlemlerin iptal edilerek, müşterilerin hesaplarının da eski haline döndüğünü sözlerine ekledi.

Olay incelenecek

Önceden tahmin edilemeyen dijital bir olay olduğunu ve siber saldırı ya da haclenme olup olmadığının bilinmediğini ifade eden Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, gerekli araştırmanın yapılacağını söyledi.

Berat Albayrak, Halkbank hakkında açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Halkbank ile ilgili açıklama yaptı. Enflasyon miktarı ile ABD’de süren Halkbank davası ile ilgili konuşan Berat Albayrak, ABD’de süren Halkbank davasında bir ceza beklenmediğini söyledi.

Önlem alınması şart

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Kurucu Üyesi Prof. Kemal Çevik, Halkbank hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Halkbank’ın yöneticilerinin bu yaşanan durumdan sonra istifa etmeleri gerektiğini vurgulayarak, kasıtlı bir şekilde bu eylemi gerçekleştirmiş olanların ilerde geri dönüşü imkansız zararlara engel olmak için önlem alınmasının şart olduğunu söyledi.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık