Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İliç'te son gelişmeler! Araç parçalarına ulaşıldı!

İliç'te son gelişmeler! Araç parçalarına ulaşıldı!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde 13 Şubat'ta yaşanan faciada toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürerken, bölgede günler sonra dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Tonlarca toprağın altında kalan bir kamyonete ait olan araç göstergesi ve yine bir başka araca ait lastik kısımlarına ulaşıldı. 

Edinilen bilgilere göre; işçi Uğur Yıldız ve 2 arkadaşının bulunduğu düşünülen magnez çukuruna yoğunlaştırılan çalışmalarda bir kamyonete ait hız göstergesi, bir başka araca ait arka lastik bölümü bulundu. Tonlarca toprağın altında kalan araçların paramparça olduğu etrafa saçılan parçalardan da anlaşılırken, bölgede arama çalışmalarını yürüten ekipler de araçların tek bir parça halinde kalmadığını ve ağırlık altında sürüklenerek parçalandıklarına vurgu yaptı.

HIZ GÖSTERGELERİ VE LASTİKLER ETRAFA SAÇILMIŞ

Halk TV'nin haberine göre magnez çukurundan servis edilen görüntülerde araç parçalarının etrafa saçıldığı gözler önüne serilirken, parçalar arasında hız göstergeleri ve lastiklerin olduğu görüldü.

İHMAL  VAR DEDİ İŞTEN ATTILAR

Erzincan İliç'teki maden faciasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama çalışmalarında üç hafta geride kaldı. İşçilerin arandığı siyanürlü toprakta devam eden kaymalar nedeniyle kurtarma çalışmalarına sıkça ara veriliyor. Ne işçilerin yerleri tam olarak tespit edildi, ne de bundan sonra ne olacağına ilişkin net bir açıklama yapılmış durumda.

İşçilerin olaydan günler önce liç yığınındaki çatlakları fotoğrafladığı ve yöneticilere bildirdiği Bakan tarafından da doğrulanmıştı. Madende ihmale dikkat çeken isimlerden biri de Anagold’un taşeronu Çiftay A.Ş’de çalışan iş güvenliği uzmanı Muhammed Budak'tı.

Budak, göçüğün yaşandığı günün sabahında çatlaklar meydana gelmesine rağmen maden müdürleri ve iş güvenliği müdürünün işi durdurmadığını, 9 işçinin bu ihmaller sebebiyle siyanürlü toprak altında kaldığını söyledi. Asıl sorumlular olarak maden müdürleri Cengiz Demirci, Kenan Özdemir ve Selcuk Çiftlik’i işaret eden Budak, bir mühendisin ise tüm birimlere e-posta attığını ve sorumluluğu sayesinde yüzlerce insanın hayatının kurtulduğunu ifade etti.

Budak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda NOW TV’ye verdiği röportajın ardından işten çıkarıldığını duyurdu.

budak’ın paylaşımının tamamı şöyle:

Aileler maden sahası önündeki bekleyişini sürdürüyor. Madencilerin yakınları yetkililerin kendilerine “Bekleyin, bu süreç uzun bir süreç” dediğini aktarıyor. Arama çalışmalarına ilişkin günler kamuoyuyla bilgi paylaşılmıyor.

Adli ve idari soruşturmalar devam etse de facianın nedenleri aydınlatılamadı. TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulacağı bildirilmişti. Komisyon için hazırlıklar sürerken Meclis tatile gidiyor. İlgili kanun iki gün içerisinde kabul edilse dahi komisyonun faaliyetleri aksayacak.

Olayından ardından 8 kişi gözaltına alınmıştı. İkisi adli kontrolle serbest bırakıldı. Bunlarda biri de şirketin Türkiye'deki müdürü Cengiz Demirci'ydi.

İliç'teki göçükten 11 gün sonra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı maden genel müdürlüklerinde de görevden almalar yapıldı.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık