Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İki lider görüştü, açıklama hafta sonuna kaldı

İki lider görüştü, açıklama hafta sonuna kaldı

Erken seçimle ilgili çalışmalar hızlandı. Parti liderlerinin görüşme trafiği arttı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu beklenen görüşmeyi yaptı ve daha sonra basının karşısına çıkıp açıklamalarda bulundulur. 
İki lider de basının sorularını cevapladı, görüşmeye ilişkin konuşulanları anlattı. 

Görüşmeye Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Bülent Tezcan, Grup Başkan vekili Engin Altay, Haluk Koç ile birlikte Lale Karabıyık ve Mehmet Bekaroğlu'da katıldı.

Bilindiği gibi CHP geçtiğimiz günlerde de bir önemli adım atmış, partiden istifa edip İYİ Parti saflarına katılan 15 milletvekili ile İYİ Partinin mecliste grup kurarak, seçimlere katılmasını garanti altına almıştı.

Karar ile ilgili açıklama hafta sonuna bırakıldı.
 
Edinilen bilgiye göre her iki lider ve kurmaylarının katıldığı toplantıda seçim ittifakı ve konuyla ilgili bir dizi konunun masaya yatırıldığı öğrenildi. 

Saadet Partisi genel Başkanı Temel Mollaoğlu toplantı ardından yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:
CHP büyük bir fedakarlık yaptı ve 15 milletvekiliyle İYİ Parti'nin önünü açtı. Seçimlere katılamayabilirdi.  Vatandaşlanda özgür iradelerini kullanıp oy veremezlerdi. Baskın seçim diyoruz, ama karşılığında hazır değilmisiniz diyorlar. Biz hazırız ancak çeketini alıp evden çıkmak 15-20 dakika sürer. 2-3 dakikada bu olur mu? Olursa zorlama olur. Kurumları zorluyorsunuz, Türkiyeyi zorluyorsunuz. Bunun adı baskın seçimdir" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mollaoğlu daha sonra yaptığı konuşmasına "Bu görüşmenin neticesini hafta içi değerlendirip, en geç hafta sonunda açıklayacağız" diye devam etti.

Kılıçdaroğlu; yaptığımız demokrasi adınadır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğılu'da yapılanın Demodkrasi adına olduğu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Saadet Partisiyle yapılan görüşme sonrası basının karşısına geçip şunları söyledi:
Bir partiyi seçimlere sokmuyorsunuz ve bunun adı demokrası oluyor. Devletin kurumlarının kullanılmasını hiç kimse hazedemez. Biz de hazmetmeyiz ve kabullunmak mümkün değildir. Cumhuriyet Halk Partisinden 15 milletvekilimizin istifa edip İYİ Parti'ye geçmesi ile bu yanlışın önüne geçtik. Bu yapılanlar ve içinde bulunduğumuz durum bir iki partinin meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir"

Adaylık konusuna açıklık getirilmedi

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Saadet Partise Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yöneltilen soruya Mollaoğlu şu cevabı verdi;
"Hafta içi görüşlerimiz netleşir en çok hafta sonu bu konudaki tüm görüşlerimizi basınla ve kamuoyuyla paylaşırız"

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık