Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İdlib şehitlerinin kimlikleri açıklandı

İdlib şehitlerinin kimlikleri açıklandı

Suriye’nin İdlib kentindeki çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, Esad rejimi unsurları tarafından hain topçu atışı saldırısı gerçekleştirildi. Hain saldırıda beş asker ve bir sivil personel şehit olurken, yedi asker de yaralandı. 

Evli ve bir çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Serkan Deprem‘in şehadeti, Osmaniye‘nin Düziçi ilçesinde ikameden eden babası Cemal Deprem’e verildi. 27 yaşındaki şehidin evi Türk bayraklarıyla donatılırken, ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

26 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Gökhan Orhan‘ın şehadet haberi ise Afyonkarahisar‘ın Sandıklı ilçesinde oturan annesine verildi. Şehidin babasının ise kamyon şoförü olduğu ve kent dışında bulunduğu öğrenildi.

Saldırıda şehit düşen 22 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler'in Gaziantep'te baba evine acı haber ulaştı. Askeri yetkililerden oğlunun şehit düştüğü haberini alan Canan Abo, uzun süre gözyaşı döktü.

Komuta kademesi sınırda

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib’de bölgeye takviye gönderilen güçlere yönelik rejim saldırısında şehit düşenlerinin sayısının altıya yükseldiğini duyurdu.

MSB açıklamasında, meşru müdafaa kapsamında Suriye hedeflerin ateş altına alınmaya devam ettiğini de belirtti.

Edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’ya yaptığı ziyarete katılması planlanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’deki hain saldırının ardından heyetten ayrılarak Ankara’ya döndü.

Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Karargah’ta yapılan kısa durum değerlendirmesinin ardından Suriye sınırına hareket etti.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık