Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan çok sert açıklamalar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan çok sert açıklamalar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de Ayamama-Kaynarca ve Gürpınar yağmur suyu tünellerinin kazı başlama törenlerine katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı törende konuşan İmamoğlu, sert açıklamalarda bulundu.

Edinilen bilgilere göre; Ekrem İmamoğlu, yoksullukla mücadele eden bir Türkiye'yle karşı karşıya olunduğuna dikkat çekerek , rakibi Murat Kurum’un Kent Lokantalarını “hizmet” olarak görmeyen açıklamalarına tepkisini sürdürdü:

- Bizim Kent Lokantalarımızı ve süt dağıtımımızı, "Bir çay bardağı süt, çorba" gibi, böyle dalga geçerek, cümleler kurarak küçümsemeye çalışan bir aklın, İstanbul'da bir ithal adaya, bir acemiliğe dönüşmesini hayretle izliyorum.

- Ama esas olan şu: Dün, özrü kabahatinden büyük, ‘dil sürçmesi’ diye tariflemiş bu söylemlerini. Benim bildiğim dil sürçmesisin toplam süresi birkaç saniyedir. Yani birkaç cümleyle dil sürçmesi olmaz. Bu birkaç cümleyi kurma meselesi önemli. Bunu çok ciddiye alıyorum. Bu aslında zihniyeti gösteriyor. Yani bir vicdanı gösteriyor. Bu öyle birkaç şeyle geçiştirilecek bir konu değil.

"ÖZÜR DİLEYECEK"

- O, milyonlarca insanın gelip yararlandığı, Kent Lokantasının önünde kuyruğa girdiği; öğrencisinden emeklisine, işçisinden emekçisine hepsinden özür dileyene kadar bunu dile getireceğim. Öyle dil sürçmesi yok. Özür dileyecek. Ağız dolusu özür dileyecek bizim insanımızdan.”

“Beş yılda İstanbul’un gündemi tamamen değişti” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

- Bazı şeyleri artık hiç konuşmuyoruz. Mesela; kişiye özel bir parsele imar vermek, artık Büyükşehir Belediyesi’nde konuşulmuyor. 5 yıldır unutuldu. Ha pardon; özür dilerim! Şehircilik Bakanlığı’nda 5 yıldır hiç unutulmadı. Her gün yine konuşuldu. Ama oraya da unutturacağımız günleri, inşallah birlikte yakalayacağız. Yeşil alanların, dere yataklarının yapılaşmaya açılmasından artık bahsetmiyoruz. Tam aksine, oraları yaşam vadilerine dönüştürüyoruz.

“KIZININ, OĞLUNUN SİYASETTE NE İŞİ VAR?”

İstanbul’u 25 yönetenlerin, Esenyurt’ta dereyi imara açtıkları ve insanların öldüğü, su ve sel baskınlarının olduğu yere, kendi dönemlerinde 3 milyar 200 milyon liralık yatırım yapmak zorunda kaldıklarını açıklayan İmamoğlu, “İstanbul'un kaynaklarının bazı imtiyazlı kişi, dernek veya kuruluşlara aktarılmasını, kızının, oğlunun, damadının, yakınının… Yani bir kişinin ne işi var kızının, oğlunun, damadının siyaset mecralarının içerisinde? Gitsin evine, işine, gücüne baksın. Yahu, siyaset meslek mi? Makam, birinin sahip olduğu bir şey mi? Yok. Onun için bu anlamdaki bütün o yakınlık ilişkilerini tarihe gömdük. İstanbul'da esas ihaneti konuşmuyoruz, israfı konuşmuyoruz” dedi.

“TASFİYE ETMEK İÇİN Mİ ADAY YAPTILAR”

Rakibi Murat Kurum’un “Kanal İstanbul suskunluğu”na gönderme yapan İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Diyor ki, ‘Ya İstanbul'un gündeminde yok ki o, benim de gündemimde olmaz’ diyor. Ama bir yandan kendi bakanlığı, ihalelere devam ediyor. Konuştuğu lafın bir değeri olmadığı için, esas sözün değerli olacağı kişi, konuşmuyor. Bekliyoruz. Gelecek, konuşacak. Bakalım ne diyecek? Az önce anlattığım o güzel hizmetlerimiz; Kent Lokantaları, kreşler, Halk Süt… Tabii her ne kadar onlar küçümsese de biz, işimize devam ediyoruz. Şunu söyleyeyim: Halkın yoksulluğuyla alay eden, ruhunda vatandaşa saygısının zerresinin barındırmadığı bu kibir, 31 Mart'ta ne olacak? Hak ettiği karşılığı bulacak Allah'ın izniyle. Ben hani 31 Mart'ı da çıkarabilir mi; emin değilim. Ama 31 Mart'tan evine gidecek. Yani hatta diyorum, tasfiye etmek için mi aday yaptılar onu emin değilim. Şunu ifade etmek isterim: Öğrenmeye gönlü olmayanın, İstanbul'a hizmet etmeye gönlü olmayanın, İstanbul'u bilmeyenin, İstanbul'a hizmet etme şansı yoktur.”

ÜZÜLMEK İSTEMİYORSANIZ, BİZE OY VERİN

İmamoğlu Cumhur İttifakı seçmenlerine şu sözlerle seslendi:

“Hiç gücenmesinler. Bir şey demelerine gerek yok. Vallahi sandıkta bana oy versinler. Ben onların haklarını sonuna kadar koruyacağım. Onlara da layık olacağıma hiç şüphe, hiç endişe etmesinler. Çünkü, hizmetlerimizin hiçbirisinde, ‘Sen CHP'li misin, sen AK Partili misin’ diye bir soru, bizim ne dimağımızda var, ne gündemimizde oldu ne de olacak. Helali hoş olsun diyeceğiz. Ben; gönülden, kalben, genel seçimde ne yaptınız ne yapacaksınız beni ilgilendirmiyor ama, bu kardeşinize, sevgili AK Partili hemşehrilerim, oyunuzu verin. Siz de diyeceksiniz ki, ‘Helal olsun, iyi ki sana oy vermişiz.’ Bu 5 yılın sonunda da sizden o helalliği alacağımdan hiç endişe etmeyin. Bu Ramazan ayında, bu Ramazan ağzıyla, bu güzel günde size bu sözü veriyorum. Göreceksiniz; 5 yıl sonra AK Partili hemşerilerim, vermeyen de ‘Tüh ben niye vermedim’ diye üzülecek. Üzülmek istemiyorsanız, bize oy verin.”

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık