Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Sayın kuruma bir rol vermişler, o da oynuyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Sayın kuruma bir rol vermişler, o da oynuyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “10 x 10 = 100 Büyük Proje” toplantılarının 6’ıncısı olan “Olimpik Kent İstanbul” sunumunu gerçekleştirdi. İmamoğlu, İstanbul birçok doğal ve kültürel özelliğinin yanı sıra ihmal edilmiş bir spor kenti olduğunu vurguladı. İmamoğlu, Kanal İstanbul ve rakibi Murat Kurum hakkında da açıklamalarda bulundu.

"BİR ROL VERMİŞLER O DA OYNUYOR"

Edinilen bilgilere göre; sunum sonrası basın mensuplarının soruları yanıtlayan İmamoğlu, "Kanal İstanbul, İstanbul'un sonu olacak bir projedir. Toplumun buna karşı olduğunu biliyorlar. Sayın Kurum'a bir rol vermişler. O da oynuyor işte, zaman geçiriyor. Öbür taraftan ihaleler yürüyor. 1 Nisan'dan sonra ülkenin, Kanal İstanbul ve buna benzer tehditlerden kurtulması için; emeklinin, işçinin derdini dert etmesi için, faizi, enflasyonu dert etmesi için bu seçimden çok büyük bir farkla mağlup olması lazım iktidarın ki kendine gelsin. Yoksa, Allah korusun bu şehri, ülkenin insanlarını..." ifadelerini kullandı.

"KUPON ARAZİ GÖZÜYLE BAKIYORLARDI"

İmamoğlu, spor politikaları konusunda nasıl bir İBB devraldıklarını anlatarak şunları kaydetti:

“Bu kadim kentin diğer pek çok alanda olduğu gibi spor alanı da ihmal edilmiş, imar planlarında spor alanı olarak tanımlanmış çok sayıda kamu arazisi imara açılarak ortadan kaldırılmıştı. Maalesef diğer kamu arazilerinde olduğu gibi bu arazilere de kupon arazi gözüyle bakan bir anlayışla mücadele ediyoruz. Özetle sokakları güvensiz, okulları salonsuz, salonları beden eğitmensiz, mahalleleri spor sahalarından yoksun bir İstanbul devraldık. Görevi devraldığımızda 13 ilçemizde İBB’ye ait tek bir spor tesisi bile bulunmuyordu. İstanbul’da uluslararası standartlara uygun bir atletizm pistimiz yoktu. Düşünebiliyor musunuz İstanbul gibi her yanı denizle çevrili bir kentin su sporlarına yönelik bir tek su sporları merkezi bile yoktu. İstanbul’da en fazla havuza sahip olan İBB’ye ait 26 havuz, kulüplere, federasyonlara ve sporcularına kapalı idi.  Bırakın İBB tesislerini, İstanbul’da erişilebilirlik belgesi olan tek bir spor tesisi yoktu. Spor altyapısı bu derece yetersiz bırakılmış bir kentin Olimpik ve Paralimpik Oyunlar gibi büyük uluslararası organizasyonları bu zamana kadar alamamış olması ne yazık ki bir tesadüf değil.”

"İKTİDAR SPORUN HER NOKTASINA MÜDAHALE ETME AZRUSUNDA"

 Gündemdeki “sporda şiddet” konusuna da değinen İmamoğlu şunları söyledi:

“Maalesef ülkemizde siyasi iradenin sporun her noktasına müdahale etme arzusu vardır. Bu nedenle tüm topluma parti, din, dil ve mezhep ayrımı olmaksızın tarifsiz mutluluk anları yaratan bu olgu yerini gerilime bırakmaktadır. Toplumun maddi ve manevi tüm sorunlarını geride bırakarak mutlu olmalarını hatta sokaklara dökülmelerini sağlayan bu muhteşem olgu kutuplaşma ve şiddet aracı olmaktadır. Spor partiler ve siyaset üstüdür. Kutuplaşmaya, gerilime ve şiddete asla izin vermez. Yapılan sporların tamamı birer oyundan ibarettir. Konulan kuralları zaten hiçbir olumsuzluğa izin vermez. Konu sadece kuralların doğru uygulanabilmesindedir. Özünde; spor demek fair play demek, barış ve kardeşlik demektir. Siyaset kurumları olarak sporda bilgiye, birikime ve bilime olan inancı arttırmak zorundayız. Olimpizm felsefesini sporla ilgili her kurumun olmazsa olmaz anayasası haline getirmeliyiz. Türkiye çok büyük bir ülke, siyasetin sağladığı sınırsız olanaklar var. Bu olanakları spor aracılığı ile gençlerimizi eğitecek, onların yaşamlarını sağlıklı ve tertemiz bir dünyaya dönüştürecek engin deneyime sahip birbirinden değerli kulüplerimiz var. Bu kulüplerin yaşamış olduğu borç problemlerini, finansal sorunlarını çözebilecek siyasi iradenin elinde birçok fırsatın olduğunu düşünüyorum. Yeter ki isteyelim ve spordan siyaseti sonuna kadar temizleyelim. Birbirlerine muhtaç olmasınlar. Spor ve federasyonlar üzerindeki etkisini yok edelim. O zaman müdahale edilemeyen branşlarda olduğu gibi nasıl dünya çapında yıldızlara sahip olabildiğimizi, yaratılan bu başarılarla vatandaşlarımızı nasıl mutlu edebildiğimizi göreceğiz.”

"11 GÜN SONRA BÜYÜK BİR KARAR VERECEĞİZ"

İmamoğlu “Atamızın ‘Bedeni idman fikri idmanla muvazi olmalıdır’ sözünü hiç unutmadım. Çocuklara ve gençlere en önemli kentli hakları olan spor hakkını vermek ve İstanbul’u olimpik ve paralimpik sporların kenti yapmak için hiç durmadan çalışacağız. Biz, icraatçı, halkçı, yatırımcı ve demokrat yönetim anlayışımızla her geçen gün İstanbul’a daha fazla değer katıyoruz. İstanbul’u sadece yatırımlarla dönüştürmüyoruz. Aynı zamanda bu şehirde zihniyeti de dönüştürüyor ve geleceğe hazırlıyoruz. Bundan sadece 11 gün sonra, büyük bir karar vereceğiz. O karar, bu şehri ve bu şehrin kaynaklarını sadece şu kişi veya bu kişi yönetsin kararı değildir. O karar, bu şehrin geleceğinin nasıl olmasını istediğimize ait bir karardır. İstanbul’da başlattığımız büyük dönüşüme daha büyük bir güçle devam edebilmemiz için gelin bir kez daha birleşelim. Haydi hep birlikte sandığa gidelim. Bu aziz şehirde başlattığımız büyük hizmet, icraat ve yatırım dönemi devam etsin” çağrısı yaptı.

10 YENİ PROJE

İmamoğlu, 5 yıl boyunca İBB olarak spor alanında imza attıkları hizmetleri anlattıktan sonra  gelecek 5 yılda “Spor kenti İstanbul” hedefiyle yapacakları  10 yeni projeyi açıkladı.

1. AVRUPA OYUNLARI: İlk kısa dönemli hedefimiz, Avrupa Oyunlarını 2027 yılında İstanbul’a getirmek olacak. Hatta size bir güzel müjde vereyim. Her ne kadar baskılarla karşı karşıya olsak da çabamızı samimi şekilde gerçek spor insanlarla ortak mücadele vererek göreceksiniz, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Başkanı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komiteleri Başkanları ile beraber 2027 Avrupa Oyunlarının ilk imzasını kısa sürede atacağız.  

2. 2036 İSTANBUL OLİMPİK VE PARALİMİK OYUNLARI: Daha önce yaptığı 5 başvurudan sonuç alamayan İstanbul’a özlemini çektiği Olimpiyat Oyunlarını biz getireceğiz. Başakşehir’de hayata geçireceğimiz olimpik ve paralimpik sporcu merkezimizle hem uluslararası müsabakalara uygun tesisler elde edeceğiz hem de bu tesislerde yaz, kış demeden farklı branşlarda sporcular yetiştireceğiz. Burası tam teşekküllü bir eğitim kampüsü olacak. Avrupa yakasında 74 Bin metrekare alanda 7.000 kişilik ve Anadolu yakasında 32 bin metrekarelik alanda 3.000 kişilik olmak üzere toplam 10.000 kişilik sporcu köyü projemiz hazır. Bu köyümüz sporcularımızın konaklamaları sonrasında öğrencilerimiz için yurtlara dönüştüreceğiz. Bir kısmı ise kentsel dönüşümde rezerv konut alanı olarak kullanacağız.

3. ÇOK AMAÇLI SPOR KOMPLEKSİ: Voleybolda ülkemizin son dönemde kazandığı önemli başarılar hepimizi mutlu etti, kulüplerimizin bu başarılardaki payı çok kıymetli. Biz bu başarıların artarak devam etmesi için gerekli altyapı yatırımlarını ve tesisleri sporcularımızın ve sporsever vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Bunların birini Sarıyer ilçemize kazandıracağız. Yine Maltepe ilçemizde yapacağımız Maltepe Arena Basketbol ve voleybol müsabakaları için kullanılabilecek çok amaçlı bir salon, tenis kortu, boks salonu, fuar alanı ve konser alanı bulunacak. Ümraniye ilçemizde yapacağımız buz sporları merkezi ile bu önemli eksikliğin giderilmesine yönelik önemli bir adım atmış olacağız.

4.  SEMT SPOR MERKEZİ: İstanbulumuza başarıları ile değer katan amatör spor kulüplerimizi desteklemeyi önemsiyoruz. Çağdaş çalışma koşullarla donatacağımız Yeni İstanbul Güreş Kulübü Binası, kulübün kurumsal kimliğini geleceğe taşıyarak örnek bir spor tesisi olacak.

Üsküdar Küçüksu Spor Salonu, Sancaktepe Safa Tepesi Spor Tesisi, Bahçelievler Koca Sinan Spor Tesisi, Ataşehir İçerenköy Spor Tesisi, Şişli Kuştepe ZOP ve Spor Tesisi, Kartal Cevizlik Komşuluk Meydanı projelerimizde yer alan spor alanları ile birlikte amatör spor kulüplerimizin tesis ihtiyaçlarını önemli oranda karşılayacağız.

5.  JİMNASTİK VE ATLETİZM: Beylikdüzü atletizm pistimizi tamamladığımızda İstanbul uluslararası standartlara ve müsabakalara uygun bir atletizm pistine kavuşmuş olacak. Atletizm pistlerimiz için Başakşehir ve Eyüpsultan’da da yerlerimizi belirledik, projelerimiz hazır. Önümüzdeki dönemde hızla hayata geçireceğiz. Pendik Kurtköy’de Uluslararası Jimnastik Salonu Projemizin onaylarını aldık. En kısa süre içerisinde ihalesini yapıp uygulamaya geçireceğiz.

6. SU SPORLARI: Maltepe’de projesi hazır izinleri alınmış su sporları merkezimizi de hızlıca hayata geçireceğiz. Mini su sporları tesislerimiz ile deniz ile temas etmeyen vatandaşımız kalmayacak. 7 tesisimizin yeri belli. Hedefimiz 15 ilçede 21 mini su sporları merkezini tamamlamak.

7.  REKREATİF SPOR: Yaşam Vadileri ve Doğal Yaşam Parklarında 210 km olmak üzere İstanbul genelinde toplam 1.050 km bisiklet yollarını yapacağız.  Ayrıca her ilçemize açık ve kapalı tenis kortu, halı saha, basketbol ve voleybol sahası olmak üzere toplamda 1000 tesisi İstanbul’umuza kazandıracağız.

8. SPOR SALONSUZ OKUL KALMAYACAK: Spor salonu ihtiyacı bulunan 115 okulumuz için spor salonlarımız yolda.

9. SPOR OKULLARI: İlk ve ortaöğretimde bulunan 250 bin öğrenciye, 20 branşta ücretsiz spor eğitimi vereceğiz. E-spor kulübü açılacak okullar arası turnuvalar düzenlenerek e-spor ligi oluşturacağız.

10. HER YERDE SPOR: İstanbul genelinde 1000 noktada 390 profesyonel eğitmen eşliğinde ücretsiz açık hava spor etkinlikleri ve gezici spor ekipleri ile her mahallede yaşlılara özel spor programları düzenleyeceğiz. 

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık