Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da büyük meselemiz var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da büyük meselemiz var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde 39 ilçede yarışacak belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. Edinilen bilgilere göre; “İstanbul’a Hizmette Tam Yol İleri” sloganı ile Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Büyük İstanbul Buluşması” saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Salonda sık sık “Ekrem başkan”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.

SALONDA TEPKİLER YÜKSELDİ

İlk konuşmayı yapan İmamoğlu’nun konuşması tekrar aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in taraftarlarının sloganları ile kesilmek istenince salonda “Ekrem başkan” şeklinde destek sloganları atıldı. Zaman zaman yuhalanmalar yaşandı.

İmamoğlu salonu sakinleştirmek için “Tepki gösterme anlayışı bizim partimizde var. Gelip afişlerini asıp, fikirlerini paylaşabilirler. Burası CHP” dedi. CHP’ye 2008’de üye olduğunu ve Beylikdüzü’ne aday olmak istediğini ama aday yapılmadığın fakat kendi yerine aday olan isimle birlikte nasıl çalıştığını anlatan İmamoğlu İBB Başkanı olduğu döneme nasıl geldiğine dikkat çekti. Tepkilerin devam etmesi üzerine İmamoğlu “Sevgili arkadaşlar, attığınız sloganlarla Şükrü Başkan'a ayıp ediyorsunuz. Onu söyleyeyim. Ayıp ediyorsunuz. Sevgili dostlar kızanlar olacak. Herkes bir şekilde bir zaman dilimi içerisinde bu partide belediye başkanı olarak atandı. İçinden yüz tane hikaye çıkar. Haksızlık, hukuksuzluk vesaire diye tartışmalar yapılabilir” dedi.

“İSTANBUL’DA DAHA BÜYÜK BİR MESELEMİZ VAR”

İmamoğlu, şöyle konuştu: 

-Ben hepinizin huzurunda il başkanımıza teşekkür ediyorum. Tek tek ilçe ilçe  araştırarak soruşturarak ilçe başkanlarıyla konuşarak süreç yürüttü. Demokrat ve  herkese gereken saygıyı gösteren süreç yönetilmiştir.

-Adaylarımız partimize hayırlı olsun. Buraya gelip demokratik bir şekilde tepkinizi gösteriyorsanız o da  İl Başkanın demokratlığındandır. Ona da teşekkür ediyorum. 3 gün sonra yaralar sarılır, gönüller hoş edilir, insanlar birbirini arar, kırılan gönüller tamir edilir ve yola çıkılır. İstanbul'da daha büyük meselemiz var.

-A kişisi B kişi seçimi değil. Bu yola kendini adayan ve bu yola çıkan bir yol arkadaşınız olarak söylüyorum; sonsuz bir mücadele gücüyle kararlı bir şekilde gözünü kırpmadan her türlü mücadeleyi vereceğimden hiçbir Allah'ın kulunun kuşkusu olmasın. Onun için bu yoldan dönmek yok.

-Bu yol sadece bir seçim kazanma yolculuğu değil. Halkın ittifakını, milletin bir araya gelişini, kentin uzlaşmasını, farklı siyaset görüşünde olan insanların yapacağı büyük bir yolculuk.

-O bakımdan dediğim gibi duygusal tepkinizi dile getirin, saygıyla karşılıyorum. Ama burası Cumhuriyet Halk Partisi'nin kürsüsüdür. Bu kürsünün size duyduğu saygı gibi burada bulunan her kesin de bu kürsüye saygı duyması gerekir” diye konuştu.

“TAM KADRO KARŞINIZDAYIZ”

Konuşmasına kaldığı yerden devam eden İmamoğlu  “Bugün, İstanbullu hemşerilerimizin karşısına tam kadro çıkıyoruz. Bu dev kadronun gençliği de var, tecrübesi de, yeteneği de var, cesareti de var. Bu kadroda halkın sesi, nefesi var. Bu kadroda kadının aklı, bilgisi, kadının sağduyusu var” dedi. 2019’dan bu yana İstanbul’da hayata geçirdikleri icraatçı ve halkçı belediyeciliği bir üst seviyeye taşıyacaklarını vurgulayan İmamoğlu “Birlikten doğan kuvvetle, İstanbul adına çok daha büyük işler başaracağız. Bütün adaylarımızı yürekten kutluyor, her birine başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bayrağı devreden tüm değerli belediye başkanlarımıza, göreve talip olan bütün değerli aday adaylarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇALIŞKAN OLACAĞIZ”

İmamoğlu,şöyle konuştu:

-Bu görevlendirmeleri gerçekleştiren parti yetkili kurullarımıza, ilçe ve il yönetimlerimize, MYK ile PM üyelerimize ve Genel Başkanımız sayın Özgür Özel’e teşekkür ediyorum. Ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Partimizi temsilen çıktığımız bu yolda her birimiz Cumhuriyet Halk Partili olmanın onurlu ve ağır sorumluluğunu taşıyoruz.

-Bizler, yüz yıldır aynı idealleri, aynı değerleri paylaşan Cumhuriyet Halk Partilileriz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunu yolumuz, sözünü sözümüz biliriz. Bizim partimizde her görev bir sıra neferi ruhu ve bilinciyle üstlenilir.

-Büyük Önder, “Hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız tek bir şeye çok ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak” demişti. Çalışkan olacağız. En çok çalışandan daha çok çalışacağız. 

“KAYBEDECEK BİR DAKİKAMIZ YOK”

İmamoğlu şöyle devam etti:

-Kaybedecek dakikamız, boşa harcayacak enerjimiz yok.  Hepimiz aynı umutlarla aynı hedeflere yürüyoruz. Hep kol kola, omuz omuza olacağız. Cesur olacağız.

-Hakkını talep edene, adalet arayana, eşitlik isteyene çare olacağız. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı’nın bu ilk yerel seçiminde çok önemli bir misyonumuz var: 2019’da başlayan yerel yönetim devrimini İstanbul’da ve Türkiye’de daha da ileri taşıyacağız. Hedefimiz büyük. Yerel siyasetin, yerel demokrasinin evrensel standartlarının yeniden belirlenmesinde model olacağız, öncülük üstleneceğiz.”

“DİRENÇLE KARŞILAŞIYORUZ”

İmamoğlu özetle şunları söyledi:

-31 Mart’tan sonra İstanbul’un dört bir yanındaki ilçeler de halkçı belediyecilikle tanışacak ve birlikten doğan kuvvetle çok daha güzel, çok daha değerli işler yapacağız. Elbette, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin güçlerini birleştirip, halk yararına işler yapması için aynı partiden olmaları gerekmiyor.

-Biz 5 yıldır hiçbir parti ayrımı yapmadan, bütün ilçe belediyeleriyle birlikte çalışmak için her yolu deniyoruz. Her imkanı kullanıyoruz. Ama her seferinde bir dirençle karşılaşıyoruz. Bu direncin kaynağının neresi olduğunu, kim olduğunu bütün ülke biliyor.

-Maalesef, AK Partili pek çok ilçe belediye başkanı, bizimle yan yana gelmeye bile cesaret edemiyor. İlçelerinde yaptığımız her işte görüşlerini, önerilerini aldığımız halde ilçelerinde yaptığım her çalışma gezisine, her açılışa kendilerini bizzat davet ettiğim halde, onlar başlarını kuma gömmeyi tercih ediyorlar.  

-Çünkü kendilerini vatandaşa değil, o bir kişiye karşı sorumlu hissediyorlar. Talimatı halktan değil, o bir kişiden alıyorlar.”

CUMHURBAŞKANINA TEPKİ: ŞAKA GİBİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösteren İmamoğlu “Önümüze çıkardıkları engellerden hiç söz etmiyorum bile. Çünkü biz asla şikayet etmeden, asla vaz geçmeden her seferinde bütün engelleri aşıp, 16 milyona en iyi şekilde hizmet etmenin yolunu hep bulduk. Öyle açıklamalar görüyorum ki bir gün bir açıklama yapıyor, diyor ki ‘Yerel yönetimle iktidar aynı olmazsa hizmet gelmez bak Hatay’a geldi mi?’ diyor. Deprem bölgesinde, depremde acısı olan insanların huzurunda söylüyor. 2 gün geçiyor, ‘Biz CHP gibi oy verene hizmet getirenlerden değiliz’ diyor. Şaka gibi. Milletin aklıyla alay etmek demektir bu. Milletin iradesiyle dalga geçmektir bu. Çok ayıp, çok yazık ama millet aldanmayacak.”

“KORKUSUZCA YAPTIK”

İmamoğlu özetle şunları söyledi:

-Onların israf düzenine hizmet eden yönetim anlayışıyla, eşe dosta kamu kaynağı dağıtan iş ahlakıyla bu işler yapılamaz. 5 yılda, bizden önce akıllara bile gelmemiş, ihmal edilmiş onlarca konuya el attık, çözüm ürettik.

-Ne yaptıysak, birilerine rant üretmeden, halkın kaynaklarını israf etmeden yaptık. Halktan kaçırılan ne varsa vatandaşın kullanımına açtık.Bunu korkusuzca yaptık. Devletin gücünü bile karşımıza dizdiler. Biz yılmadık, vatandaşın malını işgal eden varsa gittik yıktık. İstanbul en temelde neyi başardı biliyor musunuz?

-Gücün ve paranın yönünü değiştirmeyi başardı. Gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardığımız için bütün o yatırımları ve hizmetleri yapabiliyoruz.

-Gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardığımız için bizimle o kadar çok uğraşıyorlar. Bu seçimi kazanmak için her şeyi yapıyorlar, yapacaklar. İşbaşı yaptığımız ilk günden beri adaletsiz ve insafsız gelir dağılımı anlayışından dolayı fakirleştirilmiş insanlarımıza nefes aldıracak çözümler ürettik.

“SİZE İHANET ETTİRMEYECEĞİZ”

-Ve biz bu aziz şehirde sessizlerin ve kimsesizlerin, sesi ve temsilcisi olduk. Çünkü bizde cumhuriyet terbiyesi var.

-Oysa bizden önce İstanbul’da güç bir avuç insanın elindeydi. Onlar bu gücü sonuna kadar istismar ettiler.  Her ay 10larla parsel bazında imar artışı İBB koridorlarında geziyordu. Biz parsel bazında tek bir imar artışını İBB’ye sokmadık. O kadar yanlış işler yaptılar ki, kendileri bile yaptıklarına “ihanet” dediler.

-Biz size ihanet ettirmeyeceğiz, bu şehrin muhafızı olmaya devam edeceğiz. Şimdi artık güç 16 milyon İstanbullunun elinde. Bugün bir avuç insanın değil, 16 milyon İstanbullunun çıkarları kollanıyor.

-Eskiden, milletin parası doğrudan milletin ihtiyaçları için kullanılmazdı. O para önce bir avuç insanın kasasına uğrar, arta kalanı millet için kullanılırdı.

-İşte 16 milyonun güçlü bir iradesiyle işbaşına gelince biz, paranın bu dolambaçlı akışına son verdik. İBB’de paranın yönü artık dümdüz, dosdoğru bir çizgi halinde milletten geliyor, doğrudan millete gidiyor. “

SORUŞTURMALAR, DAVALAR GÖRDÜK

-“Şahit olduğunuz gibi bu şehirde gücün ve paranın akış yönünü değiştirmek hiç de kolay olmadı. Ne soruşturmalar ne davalar, ne engellemelerle uğraştık.  Ama her seferinde İstanbullular yanımızda durdu.Hep birlikte bir avuç insanın oyunlarını bozduk. Onun için, ben ya da biz değil, “İstanbul Başardı” diyoruz.

-İstanbul yine başaracak.  Gündelik siyasetin bütün küçük hesaplarını alt üst edecek. İstanbullular, gözleriyle görüp bizzat yaşadıkları, hayatlarını kolaylaştırıp güzelleştiren büyük değişimin yanında yer almaya devam edecekler. Bu durum bazı kişi ve partilerin ikbal ve beka sorunu olabilirler.

-Onlar İstanbul seçimlerini başka mecralara çekmeye çalışabilirler.  Fakat İstanbulluların gündemi belli.

-İstanbullular daha fazla metro, daha fazla yeşil alan, daha fazla sosyal destek, daha fazla kreş, daha fazla kent lokantası, daha fazla kütüphane, daha fazla spor tesisi istiyor.  

-Bütün bunları da ancak bizim başarabileceğimizi görüyor. İstanbullular o eski israf ve ihanet devrine asla geri dönülmesin istemiyorlar.”

SLOGANLAR ÜZERİNE CEKETİNİ ÇIKARDI

İmamoğlu konuşması sırasında yükselen “Ceketi çıkar kolları sıva” sloganları üzerine ceketini çıkararak konuşmasına devam etti.

İmamoğlu, şöyle konuştu:

-Ben ceketi çıkardık siz de çıkartmaya hazır mısınız? Çıkartabilir mi herkes ceketini?” sözleri üzerine salondaki katılımcılar da ceketlerini çıkardı. İmamoğlu “Bu şehir kimsenin inancına,yaşam tarzına, siyasi düşüncesine bakmadan adil ve özgür bir kent olacak.

-Bu şehir, Kürtlerin, Alevilerin, Boşnakların, Ermenilerin, Süryanilerin şehri. Atatürk’ün izinde 16 milyon insan var. İstanbulluların istediği olacak. Onun için buradayız. Onun için kararlılıkla yürüyoruz. Bir  kişinin değil 16 milyonun dediği olacak.

-Adaylarımızla birlikte koşacağız. Bu liyakatli, tecrübeli ve yetenekli kadro, halkçı ve icraatçı çözümlerle bu şehrin her ilçesinde yaşam kalitesini yükseltmek için sırt sırta mücadele edecek. Sizlerin her ilçede, hem belediye başkan adaylarımıza, hem de meclis üyelerimize oy vereceğinize inanıyorum.

-İnanıyorum ki, İBB’de, İBB Meclisinde ve ilçelerimizde bize ihtiyacımız olan desteği vereceksiniz.

-Sizlerin oylarıyla seçilecek her bir başkanımız, sizlerin sesi ve temsilcisi olmakla kalmayacak hep birlikte, daha büyük hedeflere, daha güzel günlere yürümeye devam edeceğiz. Hedefimiz, parolamız bellidir: İstanbul’a hizmet için tam yol ileri.

“SANDIKLARI KORUYACAĞIZ”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de “İstanbul'un 39 ilçesinde yeni bir yola çıkıyoruz. İstanbul'da çok hassas bir aday belirleme sürecini gerçekleştirdik. İstanbul'un 39 ilçesinde çok kıymetli kadrolarla İstanbul'u yönetmeye talip oluyoruz. Kadınlara şunu müjdelemek isterim. Uzun zaman sonra ilk defa İstanbul'un 4 kadın belediye başkanı olacak. Ve İstanbul'da çok sayıda genç arkadaşımız 31 Mart'tan sonra belediye başkanı olarak. Kadınlar 2019’a göre meclis üyelikleri listesinde daha çok temsil edilecekler. Gençler meclis üyelikleri listesinde daha çok temsil edilecekler” dedi. Çelik “ Rakiplerimiz yerel siyaset konuşmak yine  kutuplaştırarak sonuç alma yoluna gitmek isteyecekler. Montaj videolarla toplumu kutuplaştırmaya çalışacaklar. Ancak biz nezaketten asla taviz vermeyeceğiz. Sandıkları 100 bin kişilik orduyla koruyacağız. Bütün İstanbullular gönül rahatlığıyla sandıklara gidebilirler. Oylarını kullanabilirler. İstanbul'un helal oylarını koruyacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık