Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Hizmet yapmadılar kötü miras bıraktılar

Hizmet yapmadılar kötü miras bıraktılar

Beşiktaş Belediye Başkanı değişti. Eski başkanın ve vekilinin yerine Beşiktaşlıların deyimiyle 'genç pırıl pırıl bir belediye başkanı' seçildi. Ancak Rıza Akpolat'ın işi kolay değil. Çünkü kendisine çok kötü bir miras bırakıldı. Borcun yanı sıra uzun süredir hizmet gitmediğinden keşmekeş bir kent halini alan Beşiktaş, Rıza Akpolat'tan acil hizmet bekliyor. Özellikle de işgaliyeler...
Bundan 1 yıl önce işgaliyelerin hızla arttığını yazmış ve Beşiktaş Belediyesi'nden teşekkür ederiz bizim adımıza denetlemişsiniz kamu yararına biz de gerekeni yapalım. Ortak bir çalışma yürütelim diyeceğine tam tersine Beşiktaş Medya Grup niye bizle uğraşıyor gibi anlamsız bir cümle sarf edilmişti.
O zamandan bu güne aylar geçti alınamayan önlemler toplanan bağış sonrası iyice yayılan kaldırım işgaliyeleri daha da arttı.

Beşiktaşlılar, yollarda yürüyemez hale geldik. Yaya kaldırımlarında sandalye ve masalar tepemizde tenteler kafamızı yarıyor. Murat Hazinedar da Tahir Doğaç ta gitti yük Rıza Akpolat'a kaldı diyor.

İŞTE O ZAMANKİ HABER

Beşiktaş Belediyesi ve bağlı kurumları yolsuzluk, rüşvet, bağış toplama iddiaları ile ilgili müfettiş incelemelerinden geçerken, Beşiktaşlı’da yollarda yürümeye çalışıyor. Tabii yaya kaldırımı bulursa!..

BEŞİKTAŞ’LILAR TAHİR DOĞAÇ’I İŞ YAPMAYA DAVET EDİYOR

Beşiktaşlı adeta canından bezdi artık… İç işleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştıran Murat Hazinedar’ın yerine seçilen yeni başkan vekili Tahir Doğaç’ı göreve davet ediyor.
“Ziyaret ve kabullere artık bir son verip, Belediye battı, Beltaş battı, para yok, işler durdu söylemleri yerine, tam tersine çözümler bulup, iş yapmaya başlarsa iyi olur” diyor.
Ayrıca; “Siz müfettiş raporlarını bekleyebilirsiniz, ama hiç bir hizmet beklemez…” diye de ekliyorlar.
Kurumların devamlılığını da hatırlatıyorlar!.. Sonuçta hayat sürüyor, şehirler yaşıyor!..
Yapılacak iş gayet basit, sadece dallanan budaklanan ve bir süre sonra önü alınamayacak bu işgaliyeler konusunun üzerine cesaretle gitmek lazım. Hem de acil olarak…
Bağışlar yapılmış, izinler alınmış, iş sahipleri yayıldıkça yayılmış, mutlaka büyük olaylar çıkacaktır, iş bu duruma gelmiş, uğraşmak zor ama belediye başkanı olmak, kentin sorumluluğunu da taşımak da kolay değil!..
Sonuçta Beşiktaşlılar haklı olarak, yeni başkandan, daha doğrusu başkan vekilinden çözüm bekliyor ve diyor ki;
“Yaya kaldırımlarını Beşiktaşlılara geri verin!..”
Ayrıca; Tahir Doğaç’ın yıllardır mecliste ve söz konusu bağlı kurumların yönetiminde görev aldığı vurgulayarak, bu ve benzeri konulardan haberdar olmamasına da imkan bulunmadığını, ayrıca sorumluluklardan kaçamayacağını da belirtiyorlar.

YAYA KALDIRIMLARINDA ADIM ATACAK YER BIRAKMADILAR

Beşiktaşlı hangi belediye ile uğraşacağına şaşırdı!..
Örneğin dünyanın göz bebeği Bebek sahilinde büyük işgal var.
Geçenlerde yaya kaldırımını tamamen kaplayan dev bir alan kaldırılmış.
Kim kaldırdıysa helal olsun!..
Demek ki istenince oluyormuş!..
Bebek’te sadece işgaliyeler değil, denizin doldurulması konusunda büyük şikayetler alıyoruz. Kazıklı yol için yıllardır mücadele ediliyor, her yağmur ve kötü hava şartında yıkılmasına rağmen, tüm hızıyla yapılıyor. Vatandaş ne kadar tepki gösterse de, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi burayı yapmaya kararlı…
Bebek hem kara tarafından, hem deniz tarafından işgal edilmiş durumda…
Örneğin; Bebek Parkı’nın içinde koca bir tane kafe ve restaurant bulunuyor.
Beşiktaş Belediyesi alanı içinde, ancak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi kontrolünde olduğu belirtiliyor.
“Burayı da tamamen kaldırsalar, denizi ve parkı halka açsalar ne güzel olur…”diyor Bebekliler.
Denizi artık bu bölgelerden görmek mümkün değil.
Araçlar bile Bebek parkına girip, park ediyor.
Ancak buna ve benzeri yerlere kimse bir çözüm getirmiyor, getiremiyor!..
Yıllar içinde de Bebek ve kent yok olup gidiyor!..
Bebek’teki restaurantlar, hatta otel türü binalar artık denizin içine kadar girmiş durumda.
Git gide de manzara daha kötüye gidiyor, eski Bebek’ten eser kalmadı…
Bu durumlara İstanbul Büyükşehir karışır, ön bölge diyebilirsiniz ancak Beşiktaş Belediyesi de bir mücadele vermeli…
Patronlar ve iş adamları para kazanacak diye, Beşiktaşlıların günahı nedir? Kentin günahı nedir?
Bebek sahili ve tüm bölgedeki işgaliyeler, tek tek Beşiktaş Belediyesi tarafından acilen incelenmesi lazım.
Göz yumanlar, ruhsat veya izin verenler cezalandırılmalıdır.
Bu kent cinayetidir!..
Bu durumun partisi olmaz, kent elden gidiyor!..

SOKAĞA ÇIKIN, ÇÖZÜM ÜRETİN, DESTEK VERELİM

Diğer tarafta sadece Bebek’te değil, Beşiktaş’ın bir çok ilçesinde bu gibi çarpık durumlar bulunuyor.
Beşiktaş’ın simgesi Çarşı bile evlere şenlik!.. Şair Nedim Caddesi, Akaretler ve Köy içinin her tarafı adeta işgal atında… Etiler, Levent, Gayrettepe, Ortaköy, Kuruçeşme, Bebek berbat durumda… AVM’ler bile boydan boya kaldırımlara taştı, yeni alanlar yarattı. Hiç bir yaya kaldırımında adım atacak yer bırakmadılar. Her yer masa sandalye doldu. Marketler ve iş yerleri önlerine çektikleri koca taşıma kamyonları ile tüm kaldırımları kırmış, park yapılmasın diye konulan demirlerini sökmüş atmışlar veya kendilerine göre kilitler koymuşlar.
Bu türden şikayetleri çok fazla duyuyoruz.
Vatandaş artık eleştiri sınırını aştı, ağır sitem ediyor. “Bizlerin parası ile yapılmış olan yaya kaldırımlarından geçmek bir yana buraları işgal edenlere kazanç sağlıyoruz. Öte yandan bu kırılan dökülen ve kullanmadığımız kaldırımları milyonlar vererek sürekli yeniliyor, birilerini zengin ediyoruz. Ayıptır, günahtır!.. Şimdi bir de yeni yeni içine bir kişinin girdiği seyyar dükkanlar konulmuş bazı yerlere… İnsanlar artık yürürken birbirlerinin üzerine çıkıyor. Ya bu konuyu çözüme kavuşturun, ya da bir şey yapamıyorsanız, nedenlerini açıklayın. Veya yaya kaldırımlarını yayalara kapatın olsun bitsin, bu ne rezillik” şeklinde feryat ediyorlar.

BU MANTIKLA BELDE BİLE YÖNETİLMEZ, CHP BÜYÜK YARA ALIR

Beşiktaş kentlisi; “Dünyanın hiç bir yerinden böyle bir uygulama yok. Sokaklarda sandalyeler yaya kaldırımını kapatmış. Dükkan önlerine yeni yeni mekanlar yaratılmış, etrafı naylonlarla çevrilmiş. İnsanlar ne yapacaklarını şaşırmış durumda, yaya kaldırımlarında yemek yenirken içlerinden geçmek zorunda kalıyorlar. Bir kişi bile zor yürüyor, araç yoluna iniyor”diyor.
Ve Beşiktaş belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç’a sesleniyor;
“Başkan bu durumdan memnunsan sorun yok. Ama, her zamanki gibi ben ne yapayım, her şeyi eski yönetim yapmış diyorsan sorun büyük!..”
Tahir Doğaç, Beşiktaş’ın en önemli konularından biri olan şu keşmekeşe bir düzen getirirse, sokakları sahiplerine verirse destek çıkar, yardımcı oluruz, ayrıca kendisini ve Beşiktaş Belediyesini de tebrik ederiz.
Yok, suya sabuna dokunmadan ve hiç iş yapmadan seçime kadar idare edeyim mantığı ile hareket ederse, Beşiktaş’ı daha da zor günler bekliyor demektir.
İkaz eder, uyarırız!..
Zira bu yönetim modeli ile, bırakın İstanbul’un ve Türkiye’nin göz bebeği Beşiktaş’ı yönetmek, belde bile yönetmek mümkün değildir.
Ayrıca; eleştiriler daha da artar ve bundan da hem kendi, hem de partisi CHP büyük yara alır!..


 

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık