Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Grip ve zatürre aşısı corona virüsünden korur mu?

Grip ve zatürre aşısı corona virüsünden korur mu?

Koronavirüs salgınıyla birlikte aşıya verilen önem daha da arttı. Sözcü'deki habere göre, grip aşısı her yıl Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri ile bir önceki grip suşlarına ( bir önceki yılın grip virüsüne önlem olarak) göre içeriği hazırlanıyor ve genellikle Ekim-Kasım aylarında yapılıyor. Bu yıl yapılması gereken grip aşısı henüz ülkemize gelmemiştir. Grip aşısının koruyuculuğu yaklaşık 6-8 aydır.

GRİP VE ZATÜRRE AŞISI KİMLERE YAPILMAMALI?

Grip aşısının, yumurtaya karşı ağır, yaşamı tehdit eden alerjisi olanlara uygulanması gerektiğini söyleyen uzmanlar, “Aşı uygulanan yerde ağrı ve kızarıklık gelişebilir. Ayrıca, ateş, halsizlik, kırıklık gibi bazı yan etkiler görülebilir. Ancak, bunlar geçici ve hafiftir. Aşı yaptırmaktan korkmayın ve tedbiri elden bırakmayın” diyor.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık