Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Gözler CHP'nin MYK toplantısında

Gözler CHP'nin MYK toplantısında

CHP'de muhalifler yeterli sayıda imzaya ulaşılmadığı için kurultay yapılmayacak. CHP yönetimin yaptığı bu kurultay yok açıklamasının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK)'nun değişimine gidileceği açıklandı. Merkez Yönetim Kurulu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın toplanacak. Yeni MYK oluşumunda sürpriz isimlerin olacağı kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı.

CHP Lideri, A Takımı'nı belirleyecek

"Değişim ve Umut Kurultayı" adı altında CHP'deki muhalifler başlattığı imza girişimi 569 kaldı. Bunun üzerine Genel Merkez olağanüstü kurultayın olmayacağını açıkladı. Bu gelişmeleri ardından  Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler MYK'ya çevrildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'da yeni A takımını belirlenmesi bekleniyor.

MYK 17'den 10'a indiriliyor

Merkez Yönetim Kurulu toplantısında mevcut olan genel başkanlarının hepsi istifalarını verecek. İstifaların ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu'da A Takımı'nı yeniden belirleyecek. Şu anda MYK'da 17 üye sayısını 10 indirileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu 10 ismin 5 ile de MYK dışında kalacağı konuşulmaya başlandı.

Kulislere göre yeni isimler belli oldu

CHP kulislerinde konuşulan ise yeni MYK'da İstanbul Milletvekili olan Oğuz Kaan Salıcı'nın Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerden gelen bilgilere göre yeni Merkez Yönetim Kurulu'nda şu isimlerin yer alacak: Ayşe Eser Danışoğlu, Orhan Sarıbal, Bülent Kuşoğlu ve Hakkı Süha Okay.

4 isim MYK'dan uzaklaştırılacak iddiası

Öte yandan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhaliflerin yeterli imza toplanmaması olağanüstü kurultayın iptali ile birlikte tabandan yükselen değişim talebini durdurmak için hedefte olan Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tuncay Özkan ve Tekin Bingöl'ün Merkez Yönetim Kurulu'ndan çıkaracağı iddiası konuşulmaya başlandı.

Yerel seçimlere sorunsuz gidilecek

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, hedefteki isimler olan Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel ve Tuncay Özkan'ı görevden alarak yaklaşan yerel seçimlere sorunsuz hazırlanmayı planladığı belirtiliyor.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık