Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Gökhan Zan'dan canlı yayında çağrı: Güvenlik güçlerini buraya gönderin evlere giriliyor!

Gökhan Zan'dan canlı yayında çağrı: Güvenlik güçlerini buraya gönderin evlere giriliyor!

Eski milli futbolcu ve Hatayspor Yardımcı Antrenörü Gökhan Zan, yardım istedi. Zan, "İçişleri bakanlığımızdan, sivil toplum örgütlerinden, AFAD'dan, tüm siyasi parti başkanlarından rica ediyorum, ne olur yardım edin" dedi.

Ajansspor'dan edinilen bilgilere göre; FOX TV'ye konuşan Zan, "Benim kuzenim, eşi ve 2 çocuğu hala enkaz altında. Bir tane en azından vinç lazım. Başka türlü olmuyor, onlardan lazım. Aileler yalvarıyor, bulmaya çalışıyorlar. Ben de onların sesi olmaya çalışıyorum fakat yok. Onun gibi binlercesi var. 

"Göçük altında hala gidilmemiş, bütün aileler feryat ediyor"

"Aynı şekilde Rönesans Rezidans sitesinde benim tüm arkadaşlarım, aynı zamanda Hatayspor Sportif Direktörü Taner hoca orada, futbolcusu orada. Yaklaşık bin kişi onun altında yaşıyor. Ve maalesef hiçbir şeye ulaşılamıyor. Onun gibi yüzlercesi, binlercesi var belki. Göçük altında hala gidilmemiş, bütün aileler feryat ediyor."

"Herkes bana ulaşmaya çalışıyor çünkü memleketim olduğu için"

"Herkes bana ulaşmaya çalışıyor çünkü memleketim olduğu için. Onların sesi olmaya çalışıyorum. Ben devlet büyüklerimizden, İçişleri bakanlığımızdan, sivil toplum örgütlerinden, AFAD'dan, tüm siyasi parti başkanlarından rica ediyorum, ne olur."

"Buraya daha hiç kimse gelmemiş"

"Lütfen sözlerim yanlış anlaşılmasın. En azından bugünlerde kenetlenelim, bugünlerde insani duygulara dikkat çekelim. Bugünlerde merhametimizi kaybedeceksek bizim ne zaman merhametimiz ve vicdanımız olacak. Ben tüm yetkililere sesleniyorum. Buraya daha hiç kimse gelmemiş, insanlar rica ediyorlar. Bir anne bana az önce yalvarıyor ve diyor ki; Benim eşim, akrabalarım yurt dışındalar. Bütün kız çocukları bana emanet. Ben korkuyorum, ben onları nasıl koruyacağım" diyorlar. 

"Kulağımıza hoş gelmeyen durumlar var"

"Devlet büyüklerimizden, ordumuzdan ricam, polisimizden rica. Lütfen Hatay'da, özellikle Suriye sınırına yakın kırsal kesimlerde güvenliğimizi korumak için buraya asker, polis, güvenlik güçlerimiz lütfen burayı unutmasınlar. Altını çiziyorum. Kulağımıza hoş gelmeyen durumlar var. Onun için bu tamamen iddia değil bir gerçek. Evlere giriliyor. Millet evini terk edemiyor, evin altında bir yerlerde sığınmaya çalışıyor."

"Bir tane çadır için yalvarıyorlar"

"Neden? Çünkü gidecek yerleri yok. Bu insanlar diyor ki, biz gidersek ne yapacağız, nereye gideceğiz. Bir tane çadır için yalvarıyorlar. Bulmaya çalışıyorum. Yeni bir tır geldi. İçinde jeneratör, gıda malzemesi, su gibi bazı şeyler var. Sağ olsun bu elime kadar ulaştı. Bütün gönüllülere teşekkür ediyorum."

"Artık can aramıyoruz, biz cenazelerimizi görmek istiyoruz"

"Buraya maalesef ateş düştü. Nasıl yas tutacağımızı şaşırdık, çünkü göçük altında artık can aramıyoruz, biz cenazelerimizi görmek istiyoruz. Son görevimizi yapıp gömmek istiyoruz. Maalesef binlerce enkaz altında var bekliyor. Nasıl yapacağız, nasıl ulaşacağız, sesimizi kime duyuracağız, nasıl duyuracağız...

Burada maalesef eksik olan şeyler var. Gerçekleri herkes görüyor ama lütfen halk, herkes göçük altında ailelerini istiyorlar, kardeşlerini, annelerini, çocuklarını istiyorlar" diye konuştu."

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık