Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Genelbaşkanlığı bırakmayı düşündüm ama...

Genelbaşkanlığı bırakmayı düşündüm ama...

CHP’de gerçekleştirilen ve 8 saat süren tartışmaların da yaşandığı Parti Meclisi toplantısında seçim sonuçları hakkında görüşüldü.  24 Haziran seçimlerinden sonra genelbaşkanlığı bırakmayı düşündüğünü açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kararından yaşanan olaylar yüzünden vazgeçtiğini belirtti. Cumhurbaşkanıadayı olarak gösterdiği Muharrem İnce’nin kendisinden sonra genelbaşkanın İnce olacağını düşündüğünü ifade ederek, yaşan süreçte meydana gelen olaylardan dolayı genelbaşkanlığı bırakmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Seçim sonuçlarını değerlendirmek amacı ile apılan toplantıda, Parti Meclisi üyeleri değerlendirmeler yaparken, kurultay için imza veren bazı üyelerin ise; Kılıçdaroğlu ile parti yönetimini karşı eleştirilerde bulunduğu öğrenildi. Tartışmalı bir atmosferde geçen toplantıdan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Bir gün genelbaşkanlığı bırakacağım

Kurultay tartışmaları ve Muharrem İnce hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, genelbaşkanlığı bir gün bırakacağını dile getirerek, 24 Haziran’da yapılan seçimlerden sonra genelbaşkanlığı Muharrem İnce’ye bırakmayı düşündüğünü; bu nedenle Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı gösterdiğini dile getirerek, yaşanan olayların güvenini sarstığını söylediği iddia edildi.

Ayrıca edinilen bilgilere göre, Muharrem İnce ile birlikte bulundukları yemek hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu’nun, İnce’nin özel bir yemekte bahsedilenleri açıklamasının yanlış bir davranış olduğunun altını çizerek, Muharrem İnce’nin kendisine onursal başkanlık teklif ettiğini doğruladı. Ancak bunu yapamayacağını söyleyerek, eğer İnce genelbaşkan olursa, partinin bir haftada dağılacağını da söylediğini sözlerine ekledi. Öte yandan, delegelerden kendisine imza ve oy  isteyen birinden CHP’ye genelbaşkan omayacağını da vurguladı.

Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt

Muharrem İnce, CHP Parti Meclisi toplantısından sonra yapılan açıklamaların ardından Twitter hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İsim vermeden yaptığı eleştirilerde şu ifadelere yer verdi: “24 Haziran’daki seçim sonuçlarının değerlendirilmesi için 66 gün sonra yapılan Parti Meclisi toplantısında Cumhurbaşkanı adayının davet edilmemesi ayrı sorun, toplantıda yalan ifadelerde bulunmak ayrı bir sorundur. Seçimden sonra beni davet ettiğini ancak benim gitmediğimi söyleyip, ben yokken zor durumda kalmamak için yalan söylemek koltuk sevdası değil midir? Eğer davet etseydi ne olursa olsun giderdim.”

Saati televizyondan öğrendim

Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber yedikleri yemek hakkında da açıklama yapan Muharrem İnce, yemeğin saatini televizyondan öğrendiğini dile getirerek, yemeğin zamanını ve yerini söyleyenin kendisi olmadığını ve basını da mekana çağırmadığını söyleyerek, yemekte aralarında konuştuklarını basına açıklamakla suçlandığını söyledi. Basının ilgisini yemeğe kendisinin çekmediğini belirten İnce, herkes tarafından merak edilen bir yemek durumuna getirildiğini dile getirdi.

Konuşulanları açıklaması hakkında yapılan eleştirilere yönelik, kendisine oy veren 15 milyona karşı sorumluluk duyduğunu söyleyerek, “Menüyü mü açıklayacaktım?” dedi.

Son olarak Muharrem İnce, Parti Meclisi toplantısı seçim sonuçlarını değerlendirmek amacı ile toplandıysa, buraya Cumhurbaşkanı adayının da davet edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı adayı hakkında yalan sözler söylemek için gerçekleştirilmiş ise; partimizin ve ülkemizin vah haline” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 soru

CHP Genelbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısından önce yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gittiği her yerde sormasını söylediği 9 soru yöneltti:

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık