Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Faizler indi dolar uçtu TL eridi!..

Faizler indi dolar uçtu TL eridi!..

Asgari Ücret 2022'de 4 bin 253,4 lira oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50 seviyesinde artışla 4 bin 253,4 lira olduğunu açıkladı. Erdoğan, asgari ücretten gelir ve damga vergisinin kaldırıldığını da duyurdu.

Edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretten gelir ve damga vergisinin kaldırıldığını da duyurdu. ''Böylece işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarmış oluyoruz'' dedi.

Gelir Vergisi 423.75, Damga Vergisi 30.36 TL tutuyor. 7 ile 9 milyon asgari ücretli olduğu var sayılırsa 30 ila 40 milyar liralık bir gelir vergisi ve damga vergisinden feragat edileceği hesaplanıyor.

Yeni asgari ücretin işverene toplam maliyeti 5 bin 879 TL olacak. Bu tutarın 775,6 TL'sini SGK primindeki işveren payı, 100 TL'sini işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

Mevcut asgari ücretin işverene toplam maliyeti 4 bin 203.6 lira düzeyindeydi. Yeni asgari ücretin işverene maliyeti yüzde 39.9 arttı.

Dolar ve euroda yeni rekorlar geliyor

Merkez Bankası’nın (TCMB) artan enflasyona rağmen faiz indirmeye devam etmesiyle Türk Lirası’nda tarihi değer kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Bu sabah dolar/TL’de 16,52, euro/TL’de 18,72 ile rekor tazelendi. İngiliz sterlini de 22,01 lira ile yeni zirveye ulaştı.

Döviz kurlarında günlük yükseliş yüzde 5’i aştı.

Önümüzdeki aylarda resmi tüketici enflasyonunun yüzde 30’ları aşması, böylece TCMB’nin yüzde 14’lük politika faiziyle enflasyon arasında tarihi bir fark oluşması, reel faizin daha önce pek görülmemiş düzeylere gerilemesi bekleniyor.

Bu durum, yabancı sıcak paranın kaçışının yanı sıra yerlilerin de TL’den dövize ve altına kaçışına neden oluyor.

Sozcu.com.tr’ye faiz kararını değerlendiren ekonomist Murat Kubilay, mevcut durumda TL’deki değer kaybını durdurmanın tek yolunun TCMB’nin rezerv satışları olabileceğini ancak bu yöntemin de sürdürülebilir olmadığını vurgulamıştı.

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık