Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Erken seçim hazırlıkları

Erken seçim hazırlıkları

Bilindiği gibi erken seçim konusunu, hatta tarihini önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ortaya atmıştı. Ardından Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelmiş ve bu konuyu masaya yatırmışlardı. Hemen bir gün sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basının karşısına çıkıp kamuoyuna seslenmiş ve erken seçim kararı verdiklerini açıklamış ve seçimin yapılaçağı tarihi duyurmuştu.

Bunun ardından siyasi partiler hazırlık çalışmalarına başladı. En çok konuşulan konu ise CHP'nin geçtiğimiz hafta içinde yaptığı hamle oldu. Bilindiği gibi CHP 15 milletvekili sitifa etmiş, İYİ Parti'ye geçerek seçimlere katılmasını sağlamıştı.
Ardından da Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener bir araya gelmişti.

Son günlerde ise konuşulan bir diğer konu da ortak bir çatı aday olacak mı? tartışması

Bu konuda dün bir CHP kanadından bir açıklama geldi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel kapalı yapılan grup toplantısından sonra yaptığı açıklamada "Apdullah Gül, CHP'nin hiç bir zaman gündeminde olmamıştır" dedi. Bu sözler üzerine kamuoyunda CHP tarafından Apdullah Gül'e kapıların kapandığı tartışmaları yaşanmaya başlandı. Ayrıca kamuoyu mekik diplomasileri sonucunda bir çatı adayın çıkmayacağı konusunda da intibalar uyandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiğini açıkladı. CHP'nin son günlerde yaptığı çalışmalar sonrası köşeye sıkışan iktidar partisinin açıklamalarda bulunduğuna dikkat çekti.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel soruları yanıtlarken, eski Cumhurbaşkanı Apdullah Gül'ün adaylığına da şöyle cevap verdi:

"Bugüne kadar kamuoyunda bu konu tartışılıyor. Ancak bizim CHP olarak böyle bir görüşümüz olmadı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ekonomiden anlayan bir isim üzerinde durduğu belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu ekonominin kötüye gittiğini ve bu nedenle ekonomi üzerinde uzmanlaşmış bir ismin doğru olaçağını söylediği öğrenildi.

Öte yandan grup toplantısın da söz alan  ve görüş bildiren CHP'lilerin Özgür Özel, Muharrem İnce, Yılmaz Büyükerşen ve İlhan Kesici adlarını öne sürdükleri belirtildi. Ancak seçimle ilgili tüm yetkilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verildiği bildirildi.

 

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık