Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Erdoğan, dışa bağımlılık azalıyor

Erdoğan, dışa bağımlılık azalıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Bilim insanlarının teşvik edilmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Türkiye emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyecektir. Bilim insanlarımızın teşvik edilmesi ve gençler için rol model olmaları sağlanacaktır. 

Bu sene 57 bilim insanımız TÜBİTAK ve TÜBA tarafından ödüle layık görüldü. Bu yıl merhum Fuat Sezgin hocamızın adına 5 ödül sahibini bulacak. Çok çarpıcı çalışmalar dikkat çekiyor. TÜBİTAK 56 yıldır bilim ve teknolojinin izinde ülkemizin kalkınması için adımlar atılıyor. Dışa bağımlılık azalıyor.

Bilim insanlarımıza 1,8 milyar lira destek verdik. Bu desteklerle üniversitelerin hareket alanı genişledi. Kendi hedeflerimize ulaşmanın yanında tüm insanlığa da katkıda bulunacağız. Geniş bir alanda atılım ve yenilikleri TÜBİTAK vasıtasıyla destekliyoruz. Güçlü büyüme rakamlarını yakalayabilmek için yüksek teknolojiye dayalı ürünler ortaya koymamız gerekiyor.

Bilgi ve teknoloji üretmeyen ülkelerin geleceğin dünyasında yeri yok. 98'i Türk 29'u yabancı üst düzey araştırmacı bizim desteklerimizden faydalanıyor. Küresel şirketlerden araştırmacılar Türkiye'ye gelip bizim altyapımız ile çalışıyor. Bu araştırmacılar doktora öğrencilerini yetiştirecek.

Yeni otomobillerimizi tanıttık. İnşallah belirlenen tarih olan 2022'nin sonunda seri üretime geçilecek. Artık yeni teknolojilerin pazarı olmakla kalmayacağız. Üreteceğiz ve dünyaya pazarlayacağız. Bilişim Vadimiz bu noktada kritik bir rol üstlenecek. 

Milletimiz, Türkiye'nin otomobiline tüm kalbiyle sahip çıkmıştır. Yerli otomobilde başta şahsım olmak üzere siparişleri almaya başladık. Bu proje, ülkemiz için otomobil üretmenin çok daha ötesinde bir vizyona sahiptir.

Devrim otomobilinin önünü kestiler ama inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler. "Başaramazsınız" diyenlere inat başardık. Asalak ve hastalıklı zihniyete teslim olmadık, olmayacağız.

İlk yerli havadan havaya füzesi Bozdoğan atış testlerini başarıyla tamamladı.

Hedefimiz Antarktika'da gözlemci ülke statüsünden çıkıp kıtanın geleceğinde söz sahibi olmak. Kutuplarda ülkemizin bayrağını dalgalandıran kamp kuruldu. Çalışmayı belki İngiltere ile sürdüreceğiz.

Araştırmacıların serbest dolaşımını sağlamak beklentimiz arasında.

Editör:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık