Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Emeklilere müjdeli haber!..

Emeklilere müjdeli haber!..

Emekliler ikrameyilerini ne zaman alacak. Merakla beklenen ve milyonlarca emekli bayramda maddi açıdan rahat nefes alabilmek için dört gözle emekli ikramiyelerinin hesaplarına yatacağı tarihi bekliyor. Bu sene Kurban Bayramı 11-14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 12 milyondan fazla emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin, 8-9 Ağustos'ta ödeneceğini kaydetti. Yani emekliler birkaç gün içinde ikramiyelerine kavuşmuş olacak. Bu açıklamanın ardından emekliler 8-9 Ağustos tarihlerinde kavuşmuş olacaklar. 

İkramiye 12 milyon 142 bin kişiye ödenecek

İkramiyelerin SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara da 9 Ağustos'ta ödeneceğini kaydeden Bakan Selçuk, “12 milyonu aşkın emekli ve hak sahibine yaklaşık 10,8 milyar liraya yakın bayram ikramiyesi ödüyoruz” dedi. Selçuk, 12 milyon 142 bin kişiye ödenecek toplam ikramiyenin yaklaşık 10 milyar 800 milyon lira olduğunu belirtti. 2019'da Kurban Bayramı'nın 11-14 Ağustos tarihlerine denk gelmesi ile ikramiyelerin 8 ila 9 Ağustos tarihleri arasında ödenecek. Bu tarihten önce emekli olanlar bin TL'lik bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Bayram ikramiyesini kimler alabilir?..

** SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
** Şehit yakınları ve gaziler
** Ölüm aylığı alanlar
** Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
** Geçici köy korucuları
** Şeref aylığı alanlar
** Şampiyon sporcular,
** Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
** Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık