Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Embriyoların karıştığı tüp bebek merkezinde yeni skandal

Embriyoların karıştığı tüp bebek merkezinde yeni skandal

Bebek sahibi olmak isteyen ailelerin embriyolarını karıştırarak daha öncede gündeme gelen Beşiktaş'taki Bahçeci Tüp Bebek Merkezi hakkında yeni bir skandal daha yaşandı. Merkezin sahibi Mustafa Bahçeci, embriyoları karıştırılan mağdur ailelere destek olduğu gerekçesiyle merkezinde çalışan eski doktordan intikam almak istedi. Şoförüyle plan yapan Bahçeci, önce şoförünü anlaşmalı olarak işten çıkarttı, ardından silah ve araç kiralaması için para verdi. Şoför, trafikte sıkıştırdığı Dr. Tansel Kaplancan’ın aracına üç el ateş etti. İş bittikten sonra Bahçeci’den parasını alamayan şoför, polis merkezine giderek, Bahçeci’yle yaptığı planı itiraf etti: ‘Mustafa Bahçeci azmettirdi, Dr. Tansel Kaplancan’ın aracını kurşunladım.’

“Embriyolar karışmış kusura bakmayın”

İstanbul'da yaşayan çift, normal yollardan bebek sahibi olamayınca Beşiktaş'taki Bahçeci Tüp Bebek Merkezi'ne başvurmuş, aileye embriyo transferi yapılmıştı. Çift, doğum sonrası büyük bir şok yaşamış ve doğan bebeklerinin kendilerine ait olmadığı belirlenmişti. Tüp bebek merkezinin yetkilileri ise "embriyolar karışmış kusura bakmayın" diyerek skandalı geçiştirmeye çalışmıştı.

İntikam planı

Tüp bebek merkezinde bu skandalın patlak vermesi ardından, merkezde görevli Dr. Tansel Kaplancan, kurumdan ayrılmıştı. İddiaya göre Kaplancan, bebekleri karışan ailelere manevi destek vererek haklarını araması için yardım etmiş ve adli yollara başvurmasını sağlamıştı. Bahçeci Tıp Merkezi sahibi Mustafa Bahçeci ise bu sebepten dolayı Tansel Kaplancan'a husumet gütmeye başladı. Yine iddiaya göre Bahçeci, Kaplancan'dan intikam almak için bir plan yaptı.

Adliyeye yansıyan olaya göre, şoförü R.U.'yla anlaşma yaşan Bahçeci, şoförünü ilk olarak anlaşmalı şekilde işten çıkarttı. Yapılan plan doğrultusunda patronundan bir miktar para alan R.U., ruhsatsız bir silah alıp galeriden günlük araç kiraladı. Kiralık araçla birlikte Tansel Kaplancan'ı takip etmeye başlayan şoför, trafikte sıkıştırdığı doktorun aracına 3 el ateş etti. Olay yerinden uzaklaşan R.U., Bahçeci'nin yanına giderek işin tamamlandığını söyledi ve Bahçeci'den 18 bin lira aldı.

Aradan bir müddet geçtikten sonra şoför R.U., kalan parasını Bahçeci'den tahsil etmek istedi. Fakat Bahçeci, işten çıkarttığı şoförünün telefonlarına çıkmadığı gibi görüşmeyi de reddetti. Bunun üzerine R.U., Ortaköy Polis Merkezi'ne giderek, Tansel Kaplancan'ın aracını kurşunladığını itiraf edip, azmettiricisinin Mustafa Bahçeci olduğunu kaydetti.

Şoför planı anlattı

İfadesi alınan R.U., Bahçeciyle yaptığı planı detaylıca savcıya anlattı. Pişman olduğunu kaydeden R.U., 'Bahçeci'nin yönlendirmesiyle az kalsın hayatım mahvolacaktı. Silahı aracın alt kısımlarına yönlendirmiştim. Tansel Kaplancan'ın zarar görmediği için çok mutluyum.' İfadelerini kullandı. Savcılık, ifadesi sonrası R.U.'nun adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Başlatılan soruşturma kapsamında Mustafa Bahçeci, olayın azmettiricisi olarak 'Şüpheli' sıfatıyla ifade verecek.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık