Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Elektronik ihale yöntemi! Kamu malları hızla satılacak

Elektronik ihale yöntemi! Kamu malları hızla satılacak

Özelleştirmeyi daha da hızlandırmak için elektronik ihale yöntemine geçiliyor. SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; AKP milletvekilleri tarafından TBMM'ye sunulan torba yasa teklifindeki düzenlemeye göre, özelleştirme kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile mal ve hizmetleri, elektronik ihale yöntemiyle uzaktan satıp özelleştirilecek.

AMAÇ ZAMAN KAZANMAK

Elektronik ihale yöntemine geçilmesiyle birlikte satışların hızlanacağı, daha çok para elde edileceği açıkça ifade edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasa teklifindeki bu maddenin etki analizinde, elektronik ihale yöntemine geçilmesinin özelleştirme ihalelerine girecek yatırımcılara da zaman kazandıracağı ifade edildi.

Elektronik ihale yöntemine ne için gerek duyulduğu ve ne tür sonuçlar beklendiği etki analizinde şöyle ifade edildi: “Elektronik ihale düzenlemesi, isteklilerin özelleştirme ihalelerine katılımının kolaylaştırılmasına yönelik olup elektronik ortamda ihale sürecine geçiş ile birlikte ihalelere ilişkin iş ve işlemlerin daha hızlı, daha geniş katılımlı, daha rekabetçi bir ortamda olacağı ve hedeflenen özelleştirme gelirine ulaşmaya katkı sağlanacağı öngörülmektedir. Ayrıca, ihale sürecinin elektronik ortamda yürütülmesi ile kamu kaynaklarının kullanımında etkinlik ve verimlilik artışı sağlanacağı, hem yatırımcı hem de kamu idaresi için zamanın daha efektif kullanılacağı düşünülmektedir.”

KÖPRÜ DE VAR, ARSA ARAZİSİ DE

İktidarın önümüzdeki dönemde özelleştirme yoluyla kamunun elinden çıkaracağı ya da özel sektöre işlettireceği işlerin başında iki boğaz köprüsü, kamunun işlettiği otoyollar, Ankara ve İzmir'in etrafındaki çevre yolları, çok sayıda hidroelektrik santrali, limanlar ve birbirinden değerli arsa ve arazi var. Özelleştirme İdaresi, bütün bu kamu mal ve hizmetlerin tamamının ihalesini elektronik yöntemle yapabilecek. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) elektronik ihalelere ilişkin yönetmelik çıkaracak.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık