Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Nisan 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Elbistan'da geleneksel Kırgız ve Kazak çadır evleri kuruldu!

Elbistan'da geleneksel Kırgız ve Kazak çadır evleri kuruldu!

Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliğine, depremde hayatını kaybedenler için taziye ziyaretinde bulundu. Hemen akabinde Cumhurbaşkanı Caparov'un Türkiye'ye geleneksel çadırlar (boz üy) gönderilmesi için talimat verdiği bildirildi. 

Kırım Haber Ajansı'ndan edinilen bilgilere göre; konuyula ilgili yapılan açıklamada, 2 arama köpeği, gerekli tüm kurtarma teçhizata sahip 100 kişilik özel kurtarma ekibiyle beraber tıbbi malzeme, giysi ve temel ihtiyaç malzemeleri şeklinde insani yardım da taşıyan ikinci uçak ve 100 adet geleneksel çadırın (boz üy) Türkiye'deki deprem bölgelerine getirileceği belirtildi. Ayrıca 20'ye yakın soğuğa karşı yalıtımlı asker çadırı ve bir seyyar çadır hastanenin en kısa sürede gönderileceği kaydedildi.

İKİ BÖLGEDE ÇADIR EVLER KURULDU

Öte yandan Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen geleneksel Kırgız ve Kazak çadır evleri, Kahramanmaraş Elbistan'da kuruldu.

Kahramanmaraş Millet Bahçesi içerisine kurulan Bozui adı verilen geleneksel Kırgızistan çadırları yağmur, kar ve güneşten etkilenmiyor ve kışın içerisi sıcak, yazın da serin oluyor. Yaklaşık yarım saat içerisinde kurulabilen çadırların aynı zamanda üst kapaklarının açılması sonucu içerisine güneş giriyor.

İstanbul Kırgızlar Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tuygun Ergeş, “Bu çadırların özelliği istenildiği gibi sökülüp takılabilen bir çadır. Bunlar geleneksel çadırlardır. Kışın sıcaktır, yağmur, kar yağdığında geçirmez. Yazın da serinliğini korur. Genelde içerisinde bir aile rahatlıkça kalabilir. 15-20 kişi içerisinde kalabilir. Bunlar ortalama 5 metre çapında. Şu ana kadar yaklaşık 60 çadır kuruldu. Akşam saatlerine kadar 120 çadır kurulur” dedi. 

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık