Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş meydanına da dokunacağız

Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş meydanına da dokunacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yapacağı projeleri için katıldığı programda anlattı. Başkan İmamoğlu, Taksim meydanındaki düzenlemenin öncelikli olduğunu belirterek "Taksim'i herkesin zevk alacağı alana dönüştüreceğiz. Yarışma usulü ile vatandaşların ve kurumların sürece katılmasına özen göstereceğiz. Beşiktaş meydanı da dokunulması gereken bir yer" ifadelerini kullandı.

Gençlerin şikayetini her gün dinliyorum

Ekrem İmamoğlu, İstanbul için hazırladıkları projelerini Halk TV canlı yayınında açıkladı. İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: "Saraçhane'de kütüphane açacağız. Özellikle arka bina kısmında Türkiye'nin en nitelikli en güçlü kütüphanesini yapacağız. Yurt içi, yurt dışı insanların gelip arşiv karıştıracağı bir kütüphane olacak. Sevgi dilini birinci sıra yakalayan kitle çocuklar. Çocuğun sevgisini kazanmadan hiçbir siyasi o toplumda başarılı olamaz. Gençlerin şikayetini her gün dinliyorum. Özellikle 31 Mart'tan sonra… Hayallerimi artık bu şehirde kuruyorum diyen binlerce gençle karşılaşıyorum. Bu benim çalışma şevkimi artırıyor. Bir araştırma gençlerin yüzde 65'in oy verdiğini açıklamış bir araştırma şirketi. Sevgiyi yakalayınca oy oranları inanıyorum yüzde 80 olacak."

Beşiktaş meydanı da dokunulması gereken bir yer

"Taksim en önemli önceliklerimizden bir tanesi. Yapılan uygulama herkesi rahatsız ediyor. İstanbul'un önceliği simgesel bir anlamda Taksim meydanı. Taksim meydanını herkesin zevk alacağı bir yer haline getireceğiz. Elbette ki mevcut imkanlarla. Halk ve halkın dinamikleri içinde olacak. Yarışma usulü ile vatandaşların ve kurumların sürece katılmasına özen göstereceğiz. Demokratik katılım süreciyle Taksim'in belirlenecek olması bütüncül bir keyif ortaya çıkaracak diye düşünüyorum. İhmal edilmiş alan noktasında Kadıköy ve Bakırköy'e de ayrı parantez açmak isterdim. Beşiktaş meydanı da dokunulması gereken bir yer. Buralar simgeler anlamda bir buluşma, aynı zamanda toplumsal uzlaşma için buluşma yeri. Büyük kentlerin meydanlarını çok önemseyeceğiz."

Esenler Otogar proje açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Esenler kocaman bir alan. 27-28 yılı bulmuş bir geçmişi var. Yap-işlet-devret süresi görevi geri almamızdan 2-3 gün önce doldu. Kurtköy'de Anadolu yakası garı, bir tanede Hadımköy bölgesinde bir otogar yapacağız. İstanbul içinde de mini otogarlarla desteklenecek." dedi.

İmamoğlu, Esenler Otogarı'nın sözleşmesinin bittiğini hatırlatarak, "Sağda solda duyuyoruz orayı vermeyiz falan. Orayı akla ve bilime peşkeş çekeceğim. Üretim ve istihdam merkezi haline getireceğim orayı. Polis oraya baskın yaptı, pislik içerisinde. Orada oluşan suç merkezi Göngören'i etkiliyor, Esenler'i etkiliyor, Bayrampaşa'yı etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Başkan İmamoğlu şöyle devam etti: "İstanbul'un üretken insanları dünyanın hiçbir kentinde yok. 1 milyon 200 bin 0-4 yaş arası çocuk var. Bu kadar geleceğe dair bir nüfusu olan kentin bilime, teknolojiye, eğitime yatırım yapmayacakta ne yapacak. 21.yy'da ekmeğini çıkaran bir nesil yaratabiliriz. İstanbul'u dünyanın en seçkin beyinlerinin geldiği bir kent haline getirebiliriz. Teknokent yapılıyor nerede İzmit'te… Bu kitleyi şehrin dışında bir yere getiremezsiniz. Kentin içinde tutacaksınız. Ümraniye gibi Kartal-Pendik gibi… Esenler kocaman bir alan. 27-28 yılı bulmuş bir geçmişi var. Yap-işlet-devret süresi görevi geri almamızdan 2-3 gün önce doldu. Kurtköy'de Anadolu yakası garı, bir tanede Hadımköy bölgesinde bir otogar yapacağız. İstanbul içinde de mini otogarlarla desteklenecek. Sağda solda duyuyoruz orayı vermeyiz falan… Orayı akla ve bilime peşkeş çekeceğim. Üretim ve istihdam merkezi haline getireceğim orayı. Polis oraya baskın yaptı. Pislik içerisinde. Orada oluşan suç merkezi Güngören'i etkiliyor, Esenler'i etkiliyor. Bayrampaşa'yı etkiliyor. Metro ulaşımı var. Tramvay ulaşımına yakın. Başka bir müjde daha verelim. İstanbul'a yapacağımız 15 yaşam vadisinden birinin de merkezinde. On binlerce gencimizin eğitim aldığı hayata hazırlandığı bir yer olacak."

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık