Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ekran ambargosu tartışıldığı sırada yayına ara verilmesi tepki aldı

Ekran ambargosu tartışıldığı sırada yayına ara verilmesi tepki aldı

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu CNN Türk'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk oldu. Programda CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulunduğu sırada programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması nedeniyle ara verildi. Program sunucusu Aydın, gelen tepkiler üzerine Twitter'dan açıklama yaptı. İmamoğlu'nun konuştuğu sırada kameraların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına çevrilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Programda iki isim arasında dikkat çeken ekran ambargosu diyaloğu geçti. Sunucu Buket Aydın gelen tepkiler üzerine sosyal medya üzerinden "Yayınımız bant yayındır. Canlı değildir. O yüzden yazdığınız ve eleştirdiğiniz gibi anons yapıp ara veriyoruz demem mümkün değil." açıklamasında bulundu.

Programa 40 dakika ara verildi

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Ekrem İmamoğlu, gazeteci Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk oldu. İmamoğlu'nun konuştuğu sırada kameralar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayınlanan konuşmasına çevrildi. Erdoğan'ın konuşması CNN Türk'te yaklaşık 40 dakika canlı gösterildi. Ekrem İmamoğlu'nun konuştuğu sırada yayına ara verilmesi sosyal medyada tepkiye neden oldu."#SansürcüCNNTürk" tabelası kısa süre içinde Twitter'da TT oldu.

Gazeteci Buket Aydın'ın açıklaması

Programın ara verilmesi üzerine tepkilere Buket Aydın Twitter'dan açıklama yapmak zorunda kaldı. Gazeteci Buket Aydın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: "Herkese iyi akşamlar. Yayınımız bant yayındır. Canlı değildir. O yüzden yazdığınız ve eleştirdiğiniz gibi anons yapıp ara veriyoruz demem mümkün değil:) birazdan kaldığı yerden devam edecektir."

Kamuoyunun böyle bir inancı varsa

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'na söz konusu programda "Neden sosyal medyada 'İmamoğlu'na medyada ambargosu' etiketleri kullandınız?" sorusu da yöneltildi. Ekrem İmamoğlu, ekran ambargosu sorusuna şöyle yanıt verdi: "Ne CHP, ne de ben böyle bir şey yapmadım. Kamuoyunun böyle bir inancı varsa, siz kendinize sordunuz mu? Bu kanalda bir şeyler ters mi gidiyor? Ya da yayın politikanızda bir eksiklik var mı? Çünkü biliyorsunuz eşitlik duygusu önemli. Kamuoyu bunu ölçüyor. Muhtemelen böyle bir kaygı hissetmiş olabilirler ama bu bizim ne şahsıma ne de kurumsal olarak partimize yönlendirecek bir suçlama asla olamaz. Biz zaten böyle bir süreci ne destekler ne de yanında yer alırız. Ama kamuoyu böyle bir intiba edinmişse bence sizin de bu soruyu kendinize sormanız lazım."

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık