Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dürüst olacaksınız, yalan konuşmayacaksınız

Dürüst olacaksınız, yalan konuşmayacaksınız

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu'nun 2019 Yılı 3. Olağan Toplantısı'nda raporların müzakeresinin ardından kürsüye gelen Başkan Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Eski dönemi unutacağız demek, bize reva değil. Zor durumları, bunun kaynağını bilmeden bizim çalışmamızı bizden isteyemezsiniz. Geçmişi de değerlendirmemiz gerekiyor. 'Buraya geldiniz, geçmişi karıştırmayın, işinize bakın' söylemi pek doğru olmaz.

İsraf dönemi yaşanmış. Seçim sonrası kapıdan girdiğimizde son 2-3 yılda vurdumduymaz, 'bana neci' ihtimam gösterilmemiş bir durum gördük. Sponsorluklarda, başka sözleşmelerde de bunu gördük. Konuşabilecek enerjiyi bile zor buluyorum. Geldiğim günden beri iki saatten fazla uyku uyumadım.

Önümüzdeki 2,5 yılın 1,5 milyar lira zararla kapatacağını düşünüyorum. Zararı ne kadar aşağı çekeceğiz, bunun çalışmasını yapıyoruz. Sponsorumuzdan biraz daha gayretle bir şeyler vermesini talep ediyoruz. Parasız hiçbir şey olmaz. Geliri giderinden bir lira fazla olan kulüp yaratamazsak, başka bir şey konuşmaya gerek olmayacak. Kimse Beşiktaş'tan büyük değil, Beşiktaş'ı nasıl şekillendireceğiz, mesele bunu yapmak.

İlk 4 sene için söyleyecek bir şeyim yok. Hesabını herkese verebilirim. Son 3 sene içinde icra kurulu başkanıyım. Paraların nerede olduğu bana sorulmalıymış. Eski yönetici Deniz Atalay bunu söylüyor. Son seçimde o dönemdeki yönetici arkadaşların karşımda çalıştığı biliyorsunuz. Acaba neden?

İcra kurulu başkanı olduğum dönemde bana bilgi verilmiyordu. Bana 'efendim biz sayın başkanla o işi hallettik. Sizi gereksiz yere meşgul etmeyelim' dediler. Transferde görevli arkadaşlarla, profesyonellerle, avukatlarla konuştuğumda, 'kimi aldınız?' diye sorduğumda; bana bilgi verilmemesi konusunda kendilerine talimat verildiği yoksa işlerinden olacağı söylendiğini öğrendim. 'Arkamızdan sallamasın, sallarsa biz de onu yıpratırız' denmiş. Ben önce Allah'a, sonra size emanetim.



Meşhur Fulya AVM’de iki kere açılış yapıldı. Perdeyi kaldırıyorsun arkası yapılmamış. Bir senesiyle ilgili bir para ödenecekti, gelmemiş. İlgili arkadaşlar bunun gelmeyeceğini ve orada yapılacak masraflara harcadıklarını söylediler. Faturasını görmek istedik, ek kontrat yaptıklarını anlattılar. İcra kurulundan yetki alınmadı, bir yıl kiradan muaf 15 yıllık sözleşme yapmışlar. Sayın başkanla hallettiklerini söylediler. Ben bu şartlar altında çalıştım. Avrupa kupalarında başarıyla giden süreci sekteye uğratmamak için Şenol Güneş ile yan yana durmayı vazife haline getirdik. Kaçacak adam değilim.

Fikret Orman, bana ağabey dediğini ve her şeyi sorduğunu söyledi. Kendisi 'ben yokum' dediğinde haberim yoktu. Bunu neden sormadın? Konu Çebi'nin bertaraf edilmesiyse çok güzel yaptınız.

1,5 yıldır çalışmayan insanlar, bitmiş bir ruh. Ümraniye'ye gittik, herkesin kafası önde. Onları ayağa kaldırdık. 'Biz size yalan söylemeyeceğiz, para varsa vereceğiz yoksa vermeyeceğiz' dedik. Verdik, çıktılar oynadılar. Dürüst olacaksınız, yalan konuşmayacaksınız.

Konsorsiyum ile yapılan sözleşmeyle gelirler temlikli. Bir kuruş bize akan bir şey yok. Elektrik parası bile bankaya yatan gelirlerimizden alınıyor. Bir kuruş alamıyoruz. Maaşları ödemek için sponsor ve bilet gelirlerinden bir kuruş alamıyoruz. Ben 10-15 milyon avroyu nereden bulacağım. Bütün gelirler bankaya temlikli. Bunu değiştireceğiz, bankalara güven vereceğiz. Başaracağız, başka çaremiz yok. Bu kulüp yürüyecek.

Tasarruf var. Beşiktaş'ın emanetine ihanet edemem. Bana birileri ve çok sevdiklerim küsecek. Bunu yapmak zorundayız. Ne olur affedin, size yönelik şahsi bir şey değil.

Şu an Beşiktaş maaş ödeyemiyor, insanlar perişan. Ben bu dengeleri kurmak zorundayım. İsraflar önlenince yılda 10 milyon Türk Lirası tasarruf sağlayacağız.

Yoğun baskı ve sorumluluk hissediyorum. Altından kalkabilmek için çok çalışmamız gerekiyor. Bana güvendiğiniz için teşekkür ediyorum.

Denetim Kurulu’na geldiğimiz gün itibarıyla yazılı rica ettik ve geçmiş dönemin denetlenmesini istedik. Benim geçmiş dönemde içinde olduğum süreç de denetlenecek. Hazırlanancak raporlar kamuoyuyla paylaşılacak.

Amatör şubelerde yüksek miktarlarda zarar ediliyor. Amatör şubelere el atacağız. Amatör takımların çalışma ortamlarını iyileştirmek için çalışacağım ama yüksek ücretleri kabul etmiyorum.

Bizler de etten kemikten yapılmış insanlarız. Beşiktaş camiasının yardımını alamazsak dizlerimizin üstüne çökeriz. Beşiktaşlılar birleşmek zorunda. Dargınlıkları, kızgınlıkları bir kenara bırakmalıyız."

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık