Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dünyadan Koronavirüs'e karşı sert tedbir kararları

Dünyadan Koronavirüs'e karşı sert tedbir kararları

Çin'de ortaya çıktıktan sonra 5 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü etkisini göstermeye başlıyor... Aylardır hızını artırarak etkisini gösteren corona virüsü ile ilgili hükümetler önlemlerini alırken, sadece son 8 saat içerisinde 7 ülke çok sert kararlar aldı. Sözcü'den edinilen bilgilere göre; Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan corona virüsü dünya çapında panik yaratmaya devam ediyor… Binlerce insanın ölümüne sebep olan ve çok sayıda insana bulaşan corona virüsünün yayılmasını engellemek için ülkeler adeta sınırları kapatma yarışı içerisine girdi. 138 bin kişinin mücadele ettiği, ve 5 binden fazla insanın da yaşamını yitirdiği salgın ile ilgili peş peşe açıklamalar geliyor.

KOLOMBİYA
Güney Amerika ülkesi Kolombiya, Venezuela ile sınır kapılarını kapadı. Kolombiya lideri Ivan Duque, son 14 gün içerisinde Avrupa ve Asya’da bulunmuş olan turistlerin ülkeye alınmayacağını duyurdu. Son 14 gün içerisinde Avrupa ya da Asya’ya gitmiş olan Kolombiyalıların döndüklerinde kendilerini karantina altına alması istendi.

Kolombiya’nın aldığı bu karar, son yılların en büyük ekonomik krizini yaşayan Venezuela’nın tepkisini çekti. Son yıllarda 1.7 milyon Venezuela’nın Kolombiya’ya gittiğini hatırlatan Venezuela Başkan Yardımcısı Delcy Rodriquez, bu karara tepki gösterdi.

YENİ ZELANDA
Yeni Zelanda BaşbakanI Jacinda Ardern, pazar gecesinden itibaren, ülkeye giriş yapan kişilerin 14 gün karantina altına alınmasını istedi. Ardern, cruise gemilerinin 30 Haziran’a kadar Yeni Zelanda’ya alınmayacağını da söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN
86 corona virüsü vakasının görüldüğü Suudi Arabistan, pazar gününden itibaren olmak üzere uluslararası uçuşları 2 hafta boyunca iptal etti. Suudi Arabistan haber ajansı SPA, bu kararı Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliye dayandırdı.

ÇEKYA
Avrupa’nın ortasındaki Çekya’da da bir dizi önlemler alınmaya başlandı… Çekya hükümeti bugünden itibaren mağaza ve lokantaların kapalı kalacağını duyurdu. Gece saatlerinde yapılan açıklamada, market, eczane ve benzin istasyonlarının bu yasaktan muaf olacağı belirtildi. Yapılan açıklamada bu yasağın 10 gün süreceği belirtildi.

GUATEMALA
Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei, pazartesi gününden itibaren seyahat yasağı getirdi. Bu hafta içerisinde Çin, İran, Güney Kore ve Kuzey Kore’den gelen uçuşları yasaklama kararı alan Guatemala yönetimi bu yasakları genişletme kararı aldı. Kanada ve ABD’den gelecek uçuşları durdurma kararı alan Giammattei, “Bugün ile Pazartesi akşamına kadar bu iki ülkeden gelenler karantinaya alınacak” dedi.

Orta Amerika ülkesinde dün ilk corona virüsü vakası tespit edilmişti. Giammattei, “Madrid’den Kolombiya aktarmalı olarak Guatemala’ya gelen bir hastada corona virüsü tespit edildi” dedi.

ŞİLİ
43 corona virüsü vakasının olduğu Şili’de lideri Sebastian Pinera, 500 kişiden fazla katılımcının yer alacağı etkinliklerin yasaklandığını duyurdu. Çin, İtalya ve İspanya gibi yüksek riskli ülkelerden gelen yolcuların 14 gün boyunca karantina altına alınacağı açıklandı.

İNGİLTERE
Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da İngiliz basını, İngiliz hükümetinin OHAL kanunları kapsamında gelecek haftadan itibaren geniş katılımcılı etkinliklere yasak getireceğini yazdı. Sky News’e konuşan bir yetkili, “Taslak metni hazırladık ve bu sayede hükümetin corona virüsü ile mücadele etmesi için yeterli güce sahip olacağız. Bunlar arasında geniş katılımcılı etkinlikleri yasaklamak da var” dedi.

İRLANDA
İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşlarına uyarıda bulundu. Daha önce İtalya, Çin, İran ve İspanya’ya gidecek vatandaşlarını uyaran İrlanda hükümeti, “Hızla değişen durum ve AB ülkelerindeki yasaklamaların artmasıyla birlikte, diğer AB ülkelerine gitmeyi düşünen vatandaşların bunu “çok dikkatli” düşünmesi gerek” dedi.

MACARİSTAN
Macaristan BaşbakanI Viktor Orban, Facebook üzerinden yaptığı bir açıklama ile pazartesi gününden itibaren bütün eğitim kurumlarının kapatılacağını ve eğitimin dijital kanallar aracılığıyla devam edeceğini duyurdu.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık